MAX Mooiste treinreizen

MAX Mooiste Treinreizen

Uniek op de Nederlandse televisie is het nieuwe MAX-programma MAX Mooiste Treinreizen. In het programma neemt u plaats ‘in de trein’ en geniet u van de Nederlandse natuur, schitterende vergezichten, steden en dorpen. En dat gewoon vanaf u eigen bank. 

‘Slow-tv’

De populariteit van treinprogramma’s is vooral in coronatijd toegenomen. Programma’s als Rail Away nemen u mee op een reis langs de prachtigste steden, door bergen en oogverblindende landschappen. Maar in verschillende landen zijn er camera’s op treinen gezet, waardoor men uren achtereen kon kijken naar het veranderende landschap. Onder andere in Noorwegen werd dit een hit. Daar kon men meekijken met een treinreis van de kustplaats Bergen naar de hoofdstad Oslo. Het fenomeen ‘slow-tv’ wordt ook in andere landen opgepakt.

Almere-Zwolle

In MAX Mooiste Treinreizen reizen we op het traject Almere – Zwolle. Stap in en geniet van het afwisselende landschap met steden, dorpen, architectuur, natuur en weilanden. Op het station van Almere Centrum stapt u aan boord, in een stedelijke omgeving met hypermoderne architectuur. Maar zodra de trein het station verlaat, rijdt u binnen de kortste keren door een uniek stuk Nederlandse natuur: de Oostvaardersplassen.

Vlissingen – Bergen op Zoom

Op dit voornamelijk Zeeuwse traject waant u zich even op vakantie.  U rijdt onder meer langs de gezellige (kust)plaatsen Krabbendijke, Kruiningen-Yerseke, Goes, Arnemuiden, Middelburg en Vlissingen. Op dit (voornamelijk) Zeeuwse traject waant u zich even op vakantie. Neem plaats en geniet van de natuur, vergezichten en dorpen, gewoon vanaf uw eigen bank.

Leeuwarden – Zwolle

Langs dit (voornamelijk) Friese traject liggen ontzettend veel weilanden en wateren. Een garantie op prachtige vergezichten onderweg!

MAX Mooiste Treinreizen is te zien op maandag 6 juli (Almere-Zwolle), maandag 10 augustus (Vlissingen-Bergen) en maandag 17 augustus 2020 (Leeuwarden – Zwolle) om 17.05 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reacties (9)

  Kamp says:

  Het programma mooiste reizen bekeken.In plaats van mooie natuur opname zie je alleen maar vangrail vangrail en nog eens vangrail naast de rails en als de opname van iets hoger was gedaan dan had je meer van het landschap kunnen zien de kleur is ontzettend flats mooie zonnige dag kunnen. Niet professioneel opgenomen .Niet alleen de rails in plaats van de omgeving. Slechte opname slechte dag kortom helemaal nietsWaardeloos idee was goed. Een grijze kleurloze massa dit zijn wij niet van Max uitzendingen gewend geen reclame filmpje voor Nederland.Daar kunnen jullie mee aan de gang

  M E Kalkema says:

  Heb vanmiddag gekeken. Wat een flut programma. Hiermee doe je denk ik heel weinig mensen een plezier.

  M. Kalkema

  Gerdiene says:

  Wat jammer, als je nu vanuit het zicht van de machinist beelden maakt, zou het al veel beter overkomen. Dit heeft totaal geen inhoud. Misschien nog opfrissen met commentaar van Andre van Duin. Word het wat gezelliger, graag met humor.

  Arie_M says:

  Doorgaans kijk ik graag naar programma’s van Omroep Max. Vanmiddag heb ik gekeken naar het programma Max Mooiste Treinreizen. Dat was een grote teleurstelling. Hoewel Nederland zeker de moeite waard is, heeft dit programma, met slechts één vaste camera vanuit de trein, zonder toelichting over treinen, omgeving en landschap geen enkele toegevoegde waarde. Jammer, gemiste kans.

  An Koestal says:

  We keken naar uw treinreizen uit. Helaas viel het erg tegen. Geen commentaar en saaie beelden. Wij hadden een Nederlandse Rail Away verwacht. Jammer.

  Joeka says:

  Hier tiept Joeka.
  Contactclown en verzorgende in een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. ??‍♀️
  Graag had ik de uitzendingen op DVD.
  Onze bewoners vinden het heerlijk om in een stoel te zitten en zijdelings naar de tv te kijken alsof ze zelf in de trein zitten.
  Het geeft ze rust.

   MAX Vandaag says:

   Beste Joeka, bedankt voor uw bericht. Wat fijn dat uw bewoners zo van de beelden van de treinreizen genieten. Of er een dvd van beschikbaar is, durven wij niet te zeggen. Wellicht dat u de uitzendingen kunt opnemen? En via onze Publieksservice kunnen ze u aan verdere informatie helpen: https://www.maxvandaag.nl/contact/

  Wilem says:

  Als treinliefhebber kijk ik al jaren naar Rail Away van de EO en heb de meeste afleveringen al meer dan eens bekeken. Ik was dus erg benieuwd naar “De mooiste treinreizen” van MAX. Wat een enorme teleurstelling. De eerste aflevering in zijn geheel bekeken. Was overigens wel afzien. De tweede aflevering 10 minuten volgehouden. En de derde (hopelijk laatste) aflevering na Heerenveen afgehaakt. In deze aflevering erg veel struikgewas langs zien komen. Het watersportdorp Grouw met 120 km per uur voorbij geraasd. Niets van te zien. Akkrum in een flits gezien en als je weet dat het moet komen, in de verte een snelle flits van het Thialf stadion.
  Kortom van de omgeving zie je alleen de eerste 100 meter, tenminste als je snel kunt kijken. Geen uitleg of commentaar van waar je aan voorbij gaat. In een professionele film heb je regelmatig beeldwisselingen om de 10 à 20 seconden. Geen opnamen van buitenaf of vanuit de lucht of meekijken met de machinist. Hier één beeld van bijna een uur! Zeer amateuristisch
  Dan iets over de timing. Het is niet handig om deze treinreizen te laten zien vlak na een aflevering van Rail Away op Ned. 2. Dan lijkt de titel van MAX als een vlag op een modderschuit.
  Dat de prijs van deze productie erg meeviel, kan ik mij heel goed voorstellen.
  Mijn advies: Pak het professioneel aan of zie er van af.

  Lodewijk says:

  Mogelijk geïnspireerd door Rail Away, maar dan wel van een heel ander kaliber.
  Waar Rail Away nog zeer informatief is met veel afwisseling, is Max mooiste treinreizen niet meer dan een camera neerzetten op 1 punt en draaien maar.
  Niets meer en niets minder !
  Hoe goedkoop wil je een productie maken. Het programma getuigd van geen creativiteit en roept bij mij de opmerking van : “zakken vullen”.
  MAX, maak een nieuw programma gelijk Rail Away maar dan in Nederland

  Met de hedendaagse techniek had er veel meer gemaakt van kunnen worden.
  Bijv: camera met uitzicht op links, een ander op rechts, eentje voor in bij de machinist en wat te denken van de inzet van een drone waarbij je de trein ziet rijden.
  Maar een opzet als Rail Away is wel een heel stuk interessanter !
  Pas het aan zou ik zeggen.
  Het zou al een heeeel stuk afwisselender zijn.