MAX Mooiste Treinreizen

Uniek op de Nederlandse televisie is het nieuwe MAX-programma MAX Mooiste Treinreizen. In het programma neemt u plaats ‘in de trein’ en geniet u van de Nederlandse natuur, schitterende vergezichten, steden en dorpen. En dat gewoon vanaf u eigen bank. 

‘Slow-tv’

De populariteit van treinprogramma’s is vooral in coronatijd toegenomen. Programma’s als Rail Away nemen u mee op een reis langs de prachtigste steden, door bergen en oogverblindende landschappen. Maar in verschillende landen zijn er camera’s op treinen gezet, waardoor men uren achtereen kon kijken naar het veranderende landschap. Onder andere in Noorwegen werd dit een hit. Daar kon men meekijken met een treinreis van de kustplaats Bergen naar de hoofdstad Oslo. Het fenomeen ‘slow-tv’ wordt ook in andere landen opgepakt.

Almere-Zwolle

In MAX Mooiste Treinreizen reizen we op het traject Almere – Zwolle. Stap in en geniet van het afwisselende landschap met steden, dorpen, architectuur, natuur en weilanden. Op het station van Almere Centrum stapt u aan boord, in een stedelijke omgeving met hypermoderne architectuur. Maar zodra de trein het station verlaat, rijdt u binnen de kortste keren door een uniek stuk Nederlandse natuur: de Oostvaardersplassen.

Vlissingen – Bergen op Zoom

Op dit voornamelijk Zeeuwse traject waant u zich even op vakantie.  U rijdt onder meer langs de gezellige (kust)plaatsen Krabbendijke, Kruiningen-Yerseke, Goes, Arnemuiden, Middelburg en Vlissingen. Op dit (voornamelijk) Zeeuwse traject waant u zich even op vakantie. Neem plaats en geniet van de natuur, vergezichten en dorpen, gewoon vanaf uw eigen bank.

Leeuwarden – Zwolle

Langs dit (voornamelijk) Friese traject liggen ontzettend veel weilanden en wateren. Een garantie op prachtige vergezichten onderweg!

MAX Mooiste Treinreizen is te zien op maandag 6 juli (Almere-Zwolle), maandag 10 augustus (Vlissingen-Bergen) en maandag 17 augustus 2020 (Leeuwarden – Zwolle) om 17.05 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reacties (5)

 1. Kamp says:

  Het programma mooiste reizen bekeken.In plaats van mooie natuur opname zie je alleen maar vangrail vangrail en nog eens vangrail naast de rails en als de opname van iets hoger was gedaan dan had je meer van het landschap kunnen zien de kleur is ontzettend flats mooie zonnige dag kunnen. Niet professioneel opgenomen .Niet alleen de rails in plaats van de omgeving. Slechte opname slechte dag kortom helemaal nietsWaardeloos idee was goed. Een grijze kleurloze massa dit zijn wij niet van Max uitzendingen gewend geen reclame filmpje voor Nederland.Daar kunnen jullie mee aan de gang

 2. M E Kalkema says:

  Heb vanmiddag gekeken. Wat een flut programma. Hiermee doe je denk ik heel weinig mensen een plezier.

  M. Kalkema

 3. Gerdiene says:

  Wat jammer, als je nu vanuit het zicht van de machinist beelden maakt, zou het al veel beter overkomen. Dit heeft totaal geen inhoud. Misschien nog opfrissen met commentaar van Andre van Duin. Word het wat gezelliger, graag met humor.

 4. Arie_M says:

  Doorgaans kijk ik graag naar programma’s van Omroep Max. Vanmiddag heb ik gekeken naar het programma Max Mooiste Treinreizen. Dat was een grote teleurstelling. Hoewel Nederland zeker de moeite waard is, heeft dit programma, met slechts één vaste camera vanuit de trein, zonder toelichting over treinen, omgeving en landschap geen enkele toegevoegde waarde. Jammer, gemiste kans.

 5. An Koestal says:

  We keken naar uw treinreizen uit. Helaas viel het erg tegen. Geen commentaar en saaie beelden. Wij hadden een Nederlandse Rail Away verwacht. Jammer.