MAX Avondconcert krijgt bezoek

Wat heeft Paulien Cornelisse met klassieke muziek? Het antwoord op die vraag krijgt u woensdag 16 november 2016 in het MAX Avondconcert. Vanaf dan schuift er iedere week een bekende Nederlander aan en vertelt over de invloed van klassieke muziek in zijn of haar leven.

Loge-gast

De zogenaamde loge-gast wordt voorafgaand aan het concert en in de pauze vragen gesteld naar de rol van (klassieke) muziek in zijn of haar leven. De gast laat zelf ook muziek horen die van invloed is geweest. Daarnaast wordt er natuurlijk ook gesproken over waar de gast op dat moment mee bezig is.

Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse bijt het spits af. Zij is woensdag 16 november de eerste loge-gast. Paulien is schrijfster, theatermaker en cabaretier en bekend van de bestseller Taal is zeg maar echt mijn ding en vele succesvolle cabaretvoorstellingen. Haar laatste boek De Verwarde Cavia is genomineerd voor de NS Publieksprijs.

MAX Avondconcert vanuit Muziekgebouw aan het IJ

Woensdag 16 november wordt het MAX Avondconcert live uitgezonden vanuit het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam. Het fameuze pianotrio Trio Wanderer speelt  pianotrio’s van Ludwig van Beethoven, Dmitri Sjostakovitsj en Gabriel Fauré. Wat Paulien met pianomuziek heeft hoort u tijdens de uitzending. De prestatie van MAX Avondconcert is afwisselend in handen van Wouter Pleijsier en Christian Kuyvenhoven. Op de website van MAX Avondconcert is te lezen wie het stokje van Paulien Cornelisse overneemt.

MAX Avondconcert is te horen op maandag t/m donderdag en op zondag van 20.00 – 22.30 uur op NPO Radio 4. 

Geef een reactie