Hoogtepunten van vocalisten concours IVC dagelijks online te bekijken

Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) barst op 8 september 2018 weer los in Den Bosch. Het IVC wordt al voor de 52e keer georganiseerd en is een zeer bekende concours voor klassieke vocalisten. De concerten kunnen worden bijgewoond door publiek, maar liefhebbers kunnen de hoogtepunten van elke IVC-dag ook online bekijken. 

Honderden aanmeldingen

Al sinds jaar en dag is de Brabantse hoofdstad Den Bosch het toneel van het Internationaal Vocalisten Concours. Jaarlijks willen er honderden klassieke zangers en zangeressen meedoen aan dit concours, want het IVC staat bekend als 1 van de beste zangwedstrijden van Europa. Hier winnen betekent een goede start van de zangcarrière.

Dagjournaals

In 2018 zijn er meer dan 400 aanmeldingen, waaruit de 62 beste zijn geselecteerd. Deze 62 talenten staan van 8 tot en met 15 september op de planken van het Theater aan de Parade. Hoe het hen vergaat is te volgen in de dagjournaals die het IVC dit jaar maakt. Verder geven deze films, die zo’n 5 minuten duren een kijkje achter de schermen en besteden ze aandacht aan het uitgebreide randprogramma dat rondom het evenement wordt georganiseerd.

Talentenbegeleiding is een belangrijke peiler van het concours en daarom worden er onder meer masterclasses en workshops georganiseerd. Eén van de masterclasses wordt gegeven door de bekende Nieuw-Zeelandse sopraan Dame Kiri Te Kanawa. Zij is tevens de voorzitter van de vakjury.

IVC op YouTube

De dagjournaals zijn te bekijken via de YouTube-pagina van het IVC, waar ook verschillende andere filmpjes te vinden zijn. Zo ook het onderstaande interview met vertrekkend algemeen directeur Annett Andriesen en zangeres, die bijna 12 jaar het concours leidt. In 2017 spreken wij haar over haar liefde voort zingen en het begeleiden van jonge zangtalenten.

De dagjournaals
Finale

Het IVC is niet alleen te volgen via het internet. Het fysiek bijwonen van de concerten kan natuurlijk ook én u kunt de finale op 15 september 2018 beluisteren via NPO radio 4. De uitzending begint rond 19.00 uur.

(Bron: website en Youtube-kanaal IVC, archief)
(Beeld: Hans Hijmering)

Geef een reactie