De week van de jaren 60

In ‘De Week van de Jaren 60’ op NPO Radio 5 staat de B-kant van singles centraal

Op NPO Radio 5 gaat op 4 februari 2023 De Week van de Jaren 60 van start. Tijdens deze week staat de B-kant van singles centraal. De week wordt op vrijdag 10 februari afgesloten met de Evergreen Toplijst van de Jaren 60.

B-kant staat centraal

Tijdens De Week van de Jaren 60 laten de dj’s van NPO Radio 5 hun favoriete singles horen. Daarbij draaien de dj’s eerst de populaire A-kant, gevolgd door de doorgaans minder bekende B-kant die vaak onterecht onderbelicht is gebleven.

Aan gouden ouwe geen gebrek: de jaren 60 hebben vinyl-helden te over voortgebracht, zoals Boudewijn de Groot, The Beatles, Golden Earring(s), Willeke Alberti, Simon & Garfunkel, Dusty Springfield, The Cats, Melanie, Rob de Nijs, Beach Boys, Aretha Franklin en The Rolling Stones.

Spel Drie is Prijs

Luisteraars kunnen in De Week van de Jaren 60 meedoen aan het spel Drie is Prijs. De opdracht bestaat telkens uit 3 onderdelen: herken een nummer aan het intro, wiens stem is er te horen en een triviavraag. Wie alle 3 de antwoorden weet te geven, wint de originele en gloednieuwe NPO Radio 5-klok in de vorm van een lp.

De Week van de Jaren 60 is te horen van zaterdag 4 februari tot en met vrijdag 10 februari 2023 op NPO Radio 5. Op 10 februari wordt de week afgesloten met de Evergreen Toplijst van de Jaren 60

(Foto: NPO Radio 5)

Geef een antwoord