The Rolling Stones

The Rolling Stones spelen hoofdrol tijdens slotdag Week van de Jaren 60

The Beatles, The Cats en The Rolling Stones: ze staan allemaal vaak in de Toplijst van de Jaren 60, een door luisteraars samengestelde lijst die de Week van de Jaren 60 op NPO Radio 5 afsluit. Maar welke band staat er nu het vaakst in? In 2019 gaat die eer naar The Stones.

Toplijst van de Jaren 60

De Week van de Jaren 60 wordt van 9 tot en met 15 februari uitgezonden op NPO Radio 5. Al de gehele week besteden alle programma’s op de zender op hun manier aandacht aan de muziek uit dit gedenkwaardige decennium. Op 15 februari wordt de themaweek feestelijk afgesloten met de Toplijst van de Jaren 60. Luisteraars kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete nummers uit de periode 1960-1969 en stellen zodoende zelf de lijst samen.

Meeste noteringen

In 2019 is er weer veel gestemd en dan met name op nummers van The Beatles, The Rolling Stones en The Cats. The Beatles staan 12 keer in de lijst en bekleden vooral posities in de hogere regionen. De top 10 heeft The Fab Four dan weer niet gehaald; hun klassieker Hey Jude blijft steken op nummer 12. The Cats uit Volendam zijn op 15 februari 9 keer te horen, meer dan welke Nederlandse band of artiest dan ook. Ze staan zelfs 2 keer in de top 10. Daarover later in dit artikel meer.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

The Rolling Stones

De band die er het vaakst in staat zijn The Rolling Stones. Maar liefst 13 keer komen zij voorbij, al ontbreken zij net als hun ‘concurrenten’ uit Liverpool in de top 10. De hoogste notering voor Mick Jagger en consorten is Paint it Black op nummer 18.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Het állerbeste van de jaren 60

De Toplijst van de jaren 60 wordt overigens aangevoerd door God Only Knows van The Beach Boys, een band die met nog 3 andere nummers in de lijst staat. De volledige top 10 ziet er zo uit:

1. Beach Boys – God Only Knows
2. The Moody Blues – Nights in White Satin
3. Procol Harum – A whiter Shade of pale
4. The Cats – Lea
5. The Animals – House of the Rising Sun
6. Simon & Garfunkel – Sounds of Silence
7. Cats – Scarlet Ribbons
8. Liesbeth List & Ramses Shaffy – Pastorale
9. ZZ en de Maskers – La Comparsa
10. Righteous Brothers – Unchained Melody

De Toplijst van de Jaren 60 is op 15 februari 2019 nog tot 20.00 uur te horen. In het MAX-radioprogramma De MAX! wordt het laatste nummer gedraaid.

(Bron: NPO Radio 5, archief)

Geef een antwoord