the cats

NPO Radio 5 zendt Week van de Jaren 60 in mono uit

NPO Radio 5 laat de jaren 60 écht herleven. Muziek uit die tijd klinkt ook weer zoals toen: NPO Radio 5 gaat tijdens de Week van de Jaren 60 (15 tot en met 21 februari) weer terug naar mono.

De knop gaat op zaterdag 15 februari om 07.00 uur om: vanaf dan is de muziek op NPO Radio 5 een week lang in mono te horen. Dj Jeroen van Inkel, bedenker van dit initiatief: “Dit is een mooie manier om terug te gaan naar de jaren 60. Veel radiozenders zonden toen nog in mono uit en wij willen dat gevoel weer een week lang terugbrengen.”

Luisteraar bepaalt

De Week van de Jaren 60 wordt op vrijdag 21 februari afgesloten met de door de luisteraars samengestelde lijst met Evergreens van de Jaren 60. Eindigen The Cats weer met 2 nummers in de top 10 en pakken ze nu misschien wel de eerste plaats? Of staan The Beach Boys net als in 2019 weer bovenaan met God Only Knows? De luisteraar bepaalt. Er kan vanaf nu worden gestemd via nporadio5.nl. Op 20 februari om 12.00 uur sluit de stembus. Dj Bert Haandrikman maakt kort na sluiting van de stembus om circa 13.15 uur de top 5 bekend op NPO Radio 5.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Klassieke radiofragmenten

Tijdens de Week van de Jaren 60 is volop muziek te horen van sixties-helden zoals Creedence Clearwater Revival, Boudewijn de Groot, Cliff Richard, Edith Piaf, Golden Earring en Elvis Presley. Daarnaast passeren ook tal van klassieke radiofragmenten de revue: het verslag van de maanlanding, het huwelijk van Beatrix, de legendarische ‘ik ga bij Japie wonen’-reclamespot, historische hersengymnastiek, memorabele jingles, maar ook berichten voor land- en tuinbouw van weleer.

Start van Week van Jaren 60

De Week van de Jaren 60 wordt op 15 februari 2020 afgetrapt in de ochtendshow Wekker-wakker-Weekend! van Jan Rietman.  In dit programma zet hij de knop om van stereo naar mono en is er weer aandacht voor een plaat uit de MAX  Vandaag-rubriek Plaatwaarde. Speciaal voor de Week van de Jaren 60 taxeert onze lp-kenner Marjolein van dam Picknick van Boudewijn de Groot, een echte jaren 60-plaat.

 

Geef een reactie