kunstwerk

Heeft u dit kunstwerk gezien?: de Portugese kroonjuwelen

Nederland is het vermoedelijke thuisland van behoorlijk wat vermiste kunstwerken. Tijdens de uitzendperiode van de MAX-documentaireserie De Kunstdetective kunt u Arthur Brand helpen met het zoeken naar deze werken. Elke week geeft Brand tekst en uitleg bij een vermist werk. Deze keer: de gestolen Portugese kroonjuwelen.

Pijnlijke inbraak

In de nacht van 1 op 2 december 2002 vond een van de spectaculairste inbraken uit de Nederlandse geschiedenis plaats. Uit het Museon in Den Haag werden zo’n 50 sieraden en juwelen gestolen met een totale waarde van 6 miljoen euro. Wat de zaak vooral zo beschamend maakte, was het feit dat onder deze stukken zich 6 Portugese kroonjuwelen bevonden. Voor het eerst in de geschiedenis had Portugal deze juwelen aan het buitenland uitgeleend.

Handige dieven

Nog altijd zijn de stukken niet terug. Mijn intuïtie zegt dat de dieven zeer waarschijnlijk Nederlanders zijn. Het dievengilde in Nederland staat internationaal hoog aangeschreven en men hoeft alleen maar te kijken naar die andere wereldberoemde inbraak, een week na die in het Museon, in het Van Gogh Museum. Ook dat was het werk van dieven van eigen bodem.

Heeft u de kroonjuwelen gezien?

De geroofde kroonjuwelen zijn te bekend om te verkopen. De kans is dus groot dat ze nog ergens in Nederland liggen verstopt. Mocht u ooit iets hebben gehoord over deze zaak of andere informatie hebben, neem dan contact op. De beloning is 600.000 euro. Een belletje waard…

Heeft u een tip over de verblijfplaats van dit kunstwerk? Vul dan het onderstaande formulier in.

Lees ook:
Weet u iets over dit vermiste kunstwerk van Jan Havermans?

Weet u iets over dit vermiste kunstwerk van Benjamin Samuel Bolomey?

Weet u iets over dit kunstwerk?

  • Door het invullen van dit formulier worden persoonsgegevens van u verzameld. Meer informatie over hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u vinden in onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Geef een reactie