korenfestivals

Korenfestivals in Den Haag zorgen voor muzikaal weekend

In het weekend van 23 en 24 september 2017 schijnt het prachtig weer te worden. Genoeg reden om er lekker op uit te trekken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoekje aan de 2 korenfestivals die er dan worden gehouden in de regio Den Haag?

Terug naar de Kust in Scheveningen

Op zaterdag 23 september wordt in de oude dorpskern van Scheveningen het korenfestival Terug naar de Kust gehouden. In 2016 ziet het korenfestival het levenslicht. Het is gelijk een doorslaand succes, weet Wim de Graaf van de vereniging YMCA Scheveningen te vertellen. Het festival wordt georganiseerd door het koor van deze vereniging. “Het verliep boven verwachting goed”, vertelt De Graaf als wij hem bellen.

Voor ieder wat wils

Aan de eerste editie doen 1000 korenleden uit het hele land mee, maar dit aantal heeft de organisatie al naar boven moeten bijstellen. “Aan de aankomende editie doen 1700 man mee uit het hele land. Zij horen bij koren die allemaal gespecialiseerd zijn in verschillende genres. We hebben zowel popkoren, als koren die jazz of wereldmuziek zingen. Zo is er voor ieder wat wils. Alle koren samen zullen zo’n 100 optredens verzorgen”, aldus Wim de Graaf.

Deze 100 optreden zijn verdeeld over 8 podia die in het oude centrum van het dorp opgesteld staan. Ook nabij het strand staan er een aantal.

Korenfestival Zuiderparktheater

In Den Haag zelf wordt er op 24 september volop gezongen tijdens het Korenfestival in het Zuiderparktheater. Dit festival beleeft dan haar derde editie en is speciaal voor popkoren uit de regio. Dit evenement heeft als doel om cultuur en muziek op een laagdrempelige manier aan te bieden.

Korenfestival Terug naar de Kust duurt van 11.00 uur tot 18.00 uur ’s middags. Het Korenfestival in het Zuiderparktheater begint om 13.00 uur en eindigt om 19.00 uur.

(Bron: Wim de Graaf, website Zuiderparktheater, facebookpagina Terug naar de Kust)

Geef een reactie