vlieger

Bijzondere vliegers te zien op strand Scheveningen

Nog geen plannen dit weekend? Op zaterdag 28 en zondag 29 september 2019 gaan op het strand van Scheveningen honderden vliegers de lucht in. Net als tijdens eerdere edities van het internationaal Vliegerfestival is ook de grootste vlieger van Europa aanwezig.

Veel soorten vliegers

Gedurende het 2-daagse festival komen er vliegers in allerlei soorten en maten voorbij gevlogen. Zo zijn er tijdens de editie van 2019 bijvoorbeeld vliegers in de vorm van octopussen en grote walvissen te zien. De vliegers zijn te zien op 4 Scheveningse locaties: het Zwarte Pad, Scheveningen Bad, het Kurhaus en de Nieuwe Parklaan. De toegang tot het festival is gratis.

Wedstrijd-vliegeren

Naast Nederlandse vliegers zullen er op het Vliegerfestival ook veel internationale exemplaren te zien zijn. In landen zoals Italië en Duitsland is vliegeren namelijk een heuse sport en worden er zelfs wedstrijden in gehouden.

Bij wedstrijdvliegeren is het de bedoeling dat de vlieger zolang mogelijk in de lucht wordt gehouden. Er is echter ook een andere variant die luistert naar de naam ‘gevechts-vliegeren’. Hierbij worden vliegertjes gebruikt die worden gemaakt van rijstpapier en een bamboeframe, waardoor ze licht en wendbaar zijn. Het is de bedoeling om de draad van de tegenstander met het eigen vliegerkoord door te ‘zagen’. Wie het touwtje van de ander als eerst laat knappen, is de winnaar.

Workshops

Zo heftig gaat het er op het internationaal Vliegerfestival gelukkig niet aan toe. Wel kunt u er workshops volgen waarin u leert hoe u een vlieger moet bouwen. Daarnaast is er een workshop stuntvliegeren.

Harde wind is positief

Het KNMI verwacht tijdens de 41e editie van het Vliegerfestival Scheveningen Windkracht 5. Die harde wind is alleen maar positief, want daarmee vliegen de vliegers extra mooi boven het strand.

 

(Bron: Vliegerfestival Scheveningen, Dagblad 070, de Gelderlander)

Geef een antwoord