MAX op de radio met Kerst

Kerst bij MAX op NPO Radio 5!

Niet alleen op televisie, maar ook op radio staan er weer veel leuke dingen op de planning van 21 tot en met 27 december 2019 bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Nieuwsgierig? Hieronder een overzicht. 

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 07.00 tot 10.00 op NPO Radio 5

Zaterdag 21 december begint Wekker-Wakker-Weekend! met Tony Neef in de studio. Tony vertelt over zijn nieuwe voorstelling Haal Het Doek Maar Op met onder anderen Mariska van Kolck, Dook van Dijck en Willemijn van Holt. Haal Het Doek Maar Op is geschreven en geregisseerd door Dick van den Heuvel en Paul van Dijck. Verder staat in De Liefde Voor Muziek de plaatwaarde van de kersthit Driving Home For Christmas van Chris Rea centraal en in Country Roads staan kersthits van grote country sterren in de spotlight. Tot slot in Los Vast Live Hans de Booij en De Los Vast Superband.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5

Maandag 23 december hoor je in Je dag is goed Irene Moors. Irene presenteert vanaf woensdag 25 december het programma Doorbakken. Hierin gaat Irene verder waar Heel Holland Bakt stopt. Jeroen van Inkel neemt met Irene de bakprestaties van de kandidaten door en je hoort waar Janny en Robèrt zich mee bezighouden.

Dinsdag 24 december is schrijver en popjournalist Tjerk Lammers te gast. Lammers werkte jarenlang in de muziekindustrie en schreef een aantal boeken over popmuziek. Nu heeft Lammers zich gewaagd aan een nieuw genre namelijk thriller. Op de eerste en de tweede kerstdag speelt Jeroen van Inkel de beste kerstmuziek ooit gemaakt. Verslaggever Joris Kreugel reist weer kriskras het land door, en gaat op zoek naar mooie verhalen van echte mensen. Op vrijdag is cabaretier Roel C. Verburg er weer om de week door te nemen met een zelfgeschreven lied.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5

Het middagprogramma Haandrikman! is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste muziek en natuurlijk belt Bert Haandrikman met de jarige van de dag. Daarnaast gaat reporter Yves de Bruin  in de dagen rondom kerst om een mooi initiatief in het teken van kerst te bezoeken.  Op 24 december gaat hij  bijvoorbeeld langs bij een meisje dat elk jaar kerstkaarten stuurt naar eenzame mensen en op 25 december gaat hij naar het Kerstbomenbos in Amsterdam en op de 26e  gaat hij op bezoek bij het Kerstcircus. Daarnaast belt Bert Haandrikman elke dag met een artiest die een kersthit heeft geschreven. In chronologische volgorde: Miss Montreal, Peter Koelewijn, Fay Lovsky en Henk Westbroek.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5

Deze week vieren Henkjan en Manuëla de kerst met speciale De MAX! Kerst Kantoorsessies. Maandag 23 december start de kerstweek met The Glamrocks. De band brengt een ode aan de kersthits Lonely This Christmas van Mud en Merry Christmas van de Slade.

Dinsdag 24 december ontvangen Henkjan en Manuëla meerdere artiesten die een nieuwe kerstsingle hebben uitgebracht. Met Stephanie Struijk, Marvin Dee Band, The Hengles, Lizzy Ossevoort en Michael Wouters wordt het een magische kerstavond.

Woensdag 25 december brengt Manuëla Kemp een ode aan de in 2019 overleden artiesten. Ze neemt de luisteraar mee door het afgelopen jaar met de muziek van deze muzikale helden.

Donderdag 26 december presenteert Henkjan Smits het beste uit De MAX Proms 2019. Met muziek van onder meer Billy Ocean, Manolo ‘The Voice Of The Gypsies’ en Jeroen van der Boom begeleid door het Metropole Orkest vond de zestiende editie zaterdag 30 november plaats in de Jaarbeurs Utrecht.

Vrijdag 27 december sluit de band Roeck met invloeden van Rod Stewart, The Faces en The Black Crowes de week af met een De MAX! Kantoorsessie.

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5

Deze week is er weer livemuziek bij de TinekeShow! Vrijdag 27 december komen Petra Berger en Henk Wijngaard langs.

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5

Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in ¬de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Dus ook tijdens de kerstdagen kunt u voor veel luisterplezier terecht op NPO Radio 5!

Geef een reactie