NPO radio 5

NPO Radio 5 wint Marconi Award voor Beste Zender

Radiozender NPO Radio 5 heeft de prestigieuze Marconi Award voor Beste Zender gewonnen. De zender, waar veel radioprogramma’s van MAX op worden uitgezonden, verdient de prijs volgens de jury omdat het een kwaliteitszender is die nog altijd flink groeit. 

MAX op NPO radio 5

Het is de 2e keer dat de zender de award wint. De 1e keer is in 2014, als de zender nog door het leven gaat als NPO radio 5 Nostalgia. Inmiddels is er veel veranderd en is er ook afscheid genomen van de toevoeging ‘Nostalgia’.

Sommige MAX-programma’s zijn ook in 2014 al te horen op de zender, maar er zijn in de afgelopen jaren ook veel MAX-titels bijgekomen op NPO Radio 5. Denk bijvoorbeeld aan Lunch Lekker met Daniel Dekker, de middagshow die u elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur hoort op 5. Ook Goeiedag Haandrikman! van dj Bert Haandrikman is een vaste waarde geworden in de ochtenduren van 06.00 tot 09.00 uur. Andere programma’s van MAX zijn natuurlijk De MAX!, met dj’s Henkjan Smits en Manuëla Kemp, Wekker-Wakker-Weekend! met Jan Rietman en Ron wacht op de nacht met Ron Brandsteder.

De MAX! hoort u elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur, Ron wacht op de nacht elke vrijdag tussen 22.00 en 23.59 uur en Wekker-Walker-Weekend! elke zaterdag tussen 06.00 en 10.00 uur. Op 5 februari 2022 wordt er nog een nieuwe MAX-titel toegevoegd aan de programmering. Angela Groothuizen volgt dan Tineke de Nooij op met haar programma Angela, dat u elke zaterdag tussen 12.00 en 14.00r uur kunt beluisteren.

Link met MAX Vandaag

Veel MAX/NPO Radio 5-programma’s kennen inmiddels ook een link met MAX Vandaag. In De MAX! hoort u bijvoorbeeld elke dag, naast veel mooie muziek, ook een handige huishoudtip in de rubriek De MAX! Weet Raad. Op MAX Vandaag kunt u vervolgens meer lezen over dit onderwerp. Jan Rietman bespreekt in Wekker-Wakker-Weekend! elke 2 weken een bijzondere lp die op de site in de rubriek Plaatwaarde wordt getaxeerd door lp-kenner Marjolein van Dam.

(Beeld: ANP)

Geef een reactie