jaren 60

NPO Radio 5 in het teken van de jaren 60 tijdens de Week van de Jaren 60

De Week van de Jaren 60 gaat op 12 februari 2022 van start op NPO Radio 5. Traditiegetrouw staat de zender dan de gehele week in het teken van dit decennium en kan er weer gestemd worden voor de Evergreen Toplijst van de Jaren 60.

Favorieten uit de jaren 60

De jaren 60, de tijd waarin muzikaal gezien alle registers opgetrokken werden. Opeens zijn daar The Beatles, The Rolling Stones en vele andere baanbrekende artiesten en groepen. De muzikale pracht en praal van destijds staat centraal tijdens de Week van de Jaren 60 van NPO radio 5. Er wordt louter muziek uit die tijd gedraaid en de themaweek wordt afgesloten met de Evergreen Toplijst van de Jaren 60. Luisteraars kunnen deze lijst zelf samenstellen door vanaf 12 februari 202 hun stem uit te brengen op de site van de zender.
U kunt uw favorieten doorgeven tot en met 16 februari 2022. Het resultaat hoort u op de 18e februari.

Sixties Jukebox

Tijdens de Week van de Jaren 60 kunnen luisteraars ook elke dag een plaat aanvragen uit de NPO Radio 5 Sixties Jukebox. Deze virtuele jukebox wordt gevuld door de dj’s. Luisteraars mogen een nummer kiezen uit deze selectie. Nadat het lied is gedraaid, mogen zij zelf een plaat toevoegen. De dj’s hebben inmiddels al wat mooie muziek in de jukebox geplaatst. 

Spelletjes

Daarnaast is er ook nog een speciaal Week van de Jaren 60-spel waar luisteraar aan kunnen meedoen. Elk uur worden er 3 fragmenten van nummers uit deze tijd gedraaid. Aan de luisteraar de taak om de dj van dienst te vertellen wat de titel is. Wie alle 3 de titels goed weet te raden, wint.

Op MAX Vandaag kunt u tijdens de Week van de jaren 60 ook spelletje spelen met dit decennium als centraal thema. Zo kunt u vanaf 14 februari foto’s van jaren 60-artiesten bij elkaar puzzelen en staat er op 16 februari 2021 een speciale jaren 60-muziekquiz voor u klaar.

Week van de Jaren 60, van 12 tot en met 18 februari 2022 op NPO Radio 5. Op 11 februari 2022 is MAX-dj Bert Haandrikman bij Tijd voor MAX om te vertellen over de themaweek.

Geef een reactie

Reactie

    Mans de Boer says:

    Gevraagd werd naar een lang nummer uit de jaren 60!!
    Kijk es naar Going home van de Rolling Stones op After Math!!