jaren 70

Stem voor De Week Van De Jaren 70

NPO Radio 5 staat van 14 tot en met 20 april in het teken van muziek uit de jaren 70. MAX-radiopresentator Jan Rietman trapt de week af in zijn radioprogramma Wekker-Wakker-Weekend! en het wordt afgesloten met de Top 170 van de jaren 70. Hiervoor kunt u nu stemmen.

Top 170 van de jaren 70

Al jarenlang gaat het bij NPO Radio 5 één week per jaar allemaal om disco, symfonische rock en andere muziek die typerend is voor de jaren 70 van de 20e eeuw. Ook in 2018 is dit niet anders en besteden alle programma’s op de zender extra aandacht aan de nummers die gemaakt zijn in dit decennium. De week wordt traditiegetrouw afgesloten met de Top 170 van de jaren 70, een lijst die u zelf kunt samenstellen door te stemmen. Dit kan tot 19 april 2018. De afgelopen jaren wordt de lijst steeds aangevoerd door hetzelfde nummer: Hotel California van The Eagles, maar wie zorgt uw stem in 2018 voor een andere koploper.

Jaren 70 in MAX-programma’s

Zoals al gezegd besteden alle NPO Radio 5-programma’s aandacht aan De Week Van De Jaren 70, zo ook de MAX-radioshows. In je Dag is Goed van Jeroen van Inkel wordt er elke uitzenddag gebeld met een Nederlandse artiest die zijn of haar doorbraak beleeft in de jaren 70. In de TinekeShow schuift er tijdens De Week Van De Jaren 70 telkens een muzikale gast aan die in de jaren 70 erg succesvol is. Onder andere Rob van Donselaar van de band Bintags en zanger Peter Koelewijn komen langs. Tenslotte besteedt De MAX! tijdens de themaweek aandacht aan verschillende iconische albums uit de jaren 70. Denk hierbij aan Rumours van Fleetwood Mac en Songs in the key of life van Stevie Wonder.

(Bron: NPO Radio 5)

Geef een antwoord