heimwee tv

Heimwee TV: troostende tv in coronatijd

Vanaf 30 maart 2020 duikt de NPO voor het nieuwe programma Heimwee TV in de Nederlandse tv-archieven. In deze coronatijd kunnen veel mensen wel wat troost gebruiken en dat is precies wat gedenkwaardige tv van vroeger kan bieden. Ook het MAX-programma Heb je dat gezien? maakt deel uit van de programmering. 

Van Troost TV naar Heimwee TV

We berichten op deze site eerder al over Troost TV, een initiatief van komiek Paul Haenen. In dit programma, dat wordt uitgezonden op het herhalingstijdstip van het inmiddels gestopte programma De Wereld Draait Door, zijn allerlei tv-programma’s van vroeger te zien. Omdat De Wereld Draait Door is gestopt, is Troost TV ook tot een einde gekomen. Gelukkig is daar Heimwee TV, dat eigenlijk precies hetzelfde is als Troost TV.

Het nieuwe programma is vanaf 30 maart elke dag tussen 09.00 en 14.00 uur te zien op NPO 2 en bestaat uit afleveringen van programma’s als Klasgenoten, Zeg ‘ns Aaa, Oppassen!!! en Eén van de Acht.

Heb je dat gezien?

Ook het MAX-programma Heb je dat gezien? is hier onderdeel van. In elke aflevering wordt teruggeblikt op een aantal gedenkwaardige momenten uit de tv-geschiedenis. Zo is in de aflevering van 30 maart aandacht voor De Robinson Crusoë Show van Rudi Carrell. Uiteraard is het beroemde fragment waarin Carrell een duet zingt met de als zeemeermin uitgedoste actrice Esther Ofarim ook te zien.

In latere afleveringen wordt onder andere de legendarische spelshow Wiekend Quiz – u weet wel, van de marmottenbak- in het zonnetje gezet en zijn er fragmenten uit Voor de vuist weg te zien. Dit programma van Willem Duys geldt als het eerste echte praatprogramma in Nederland. Heb je dat gezien? maakt tot zeker 3 april 2020 deel uit van Heimwee TV.

Heimwee TV is vanaf 30 maart 2020 elke dag tussen 09.00 en 14.00 uur te zien op NPO 2.

Geef een reactie

Reacties (6)

 1. Sil61 says:

  Hallo beste mensen,

  Allereerst mijn dank en respect wat jullie allemaal bedenken en organiseren voor de ouderen !
  In het kader van Heimwee tv wil ik vragen of het mogelijk is om één of meerdere films van Bert Haanstra uit te zenden. Ik weet zeker dat u hiermee veel ouderen zult plezieren ( en natuurlijk mijn man en mijzelf ook ? )
  Het is voor alle ouderen ook herkenbaar en geeft dus weer gesprekgespreksstof.
  Of die film over de natuur in Nederland. Die is ook zó mooi gemaakt.
  In ieder geval bedankt voor het kezen van mijn bericht, zorg goed voor uzelf en blijf gezond ! ?
  Vriendelijke groeteb,
  Silvia Driessen

 2. StiefBeen says:

  Zou super zijn als ook oude programma’s als Swiebertje, Stiefbeen & Zoon, Flipper, Lassie en zo te zien zijn. Ouderen vinden dat prachtig!

 3. Lykke says:

  Ik zou heel graag het huwelijk van Willem Alexander en Maxima eens terug zien. Dit natuurlijk ook voor grote fans als mijn oma en mijn moeder!

 4. atlina says:

  Heimwee TV. Een fantastisch initiatief. Met veel plezier wordt hier naar gekeken. Toch zou ik ook wel eens een mooie kostuumserie willen terugzien, zoals “North & South” 1985 of de echte evergreen “Gone with the Wind” met Vivien Leigh en Clark Gable uit 1939. Vooral in het weekend een fantastische afleiding.

 5. oma-alex says:

  Hallo beste omroep Max,
  In deze tijden dat we binnen moeten blijven, zou ik graag de serie “wie betaalt de veerman” weer op tv willen zien. M’n ouders waren daar met hun 40-jarige bruiloft geweest in Elounda, en waren ze helemaal weg van deze serie. Voor ons als kinderen kunnen wij dan herinneringen ophalen van de tijd met onze ouders, die inmiddels al 10 en bijna 4 jaar overleden zijn.
  Alstublieft kunt u deze serie herhalen?
  Alvast bedankt
  Ina vd voorden

 6. Maruma says:

  Als vrijwilliger bij de Luisterlijn heb ik al twee keer mensen gehoord over Win Sonneveld.
  HEt zou geweldig zijn als jullie daar wa van uit konden zenden.
  Met vriendelijke groet.