Rembrandt

Heet u Rembrandt? Dan is het Rijksmuseum naar u op zoek!

Het is in 2019 precies 350 jaar geleden dat de Nederlandse meesterschilder Rembrandt van Rijn overlijdt. Het hele jaar wordt zijn leven en nalatenschap gevierd. De opening van het Rembrandt-jaar is op 14 februari 2019 en het Rijksmuseum wil dit jaar feestelijk openen met alle mensen in Nederland die Rembrandt heten. 

Het jaar van Rembrandt

2019 is uitgeroepen tot het jaar van Rembrandt. In dat kader stelt het Rijksmuseum dit jaar alle werken die zijn van de schilder hebben ten toon. Daarnaast wordt in de zomer de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt geopend, die bestaat uit door het publiek ingezonden kunstwerken. Van amateur tot professionele kunstenaars, en van jong tot oud: iedereen mag meedoen. Het Rijksmuseum is lang niet het enige museum dat volop aandacht besteedt aan Rembrandt in 2019. Het Mauritshuis in Den Haag doet dit ook. Hier wordt op 30 januari 2019 het Rembrandtjaar officieel geopend met de tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis.

Rijksmuseum zoekt Rembrandt

Voor de feestelijke opening is het Rijksmuseum op zoek naar alle mensen die in Nederland Rembrandt heten. De Rembrandts naar wie het museum op zoek is, moeten Rembrandt als eerste voornaam hebben. Ook moet de naam zowel de d als de t bevatten. De Rembrandts kunnen zich tot 1 februari 2019 melden bij het Rijksmuseum. Tijdens de opening wacht hen een speciale VIP-behandeling en zij mogen het hele jaar bij alle speciale Rembrandt-evenementen van het museum aanwezig zijn.

(Bron: ANP)

Geef een antwoord

Reacties (2)

 1. Remie050654 says:

  Mijn naam is Rembrandt Hartman
  Ik vind uw actie van en over Rembrandt erg leuk en wil graag als vip uitgenodigd worden,

  Met vriendelijke groet
  Rembrandt Hartman

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Remie050654, bedankt voor uw bericht. U kunt zich hiervoor dan tot 1 februari 2019 melden bij het Rijksmuseum zelf.