Hans, Heel Holland Bakt

Hans wint Heel Holland Bakt

En de Beste Thuisbakker van 2017 is: Hans! Maar liefst 3,4 miljoen kijkers zien hoe hij op zondag 22 oktober 2017 de finale van Heel Holland Bakt wint. “Ik wil echt het vak gaan leren, ik zie mijn toekomst in de patisserie.”

Oma’s appeltaart

Zijn liefde voor het bakken begint bij de appeltaart van zijn oma. Hans woont sinds een paar jaar bij zijn oma in huis. Hij studeert Technische Bedrijfskunde en om dichter bij zijn studie te wonen trekt hij bij haar in. Zo helpt hij zijn oma meteen bij de huishoudelijke klussen. Mooie bijkomstigheid is dat oma natuurlijk graag proeft van de baksels van Hans.

Wanneer Hans de appeltaart onder de knie heeft, pakt hij het groter aan. En met succes. Want ondanks dat hij nog maar kort bakt, bakt hij de sterren van de hemel. Wonderlijk genoeg is Hans zelf niet een echte taart-eter, maar . “Ik ben een bakker; ik houd van de techniek achter het baksel.” Zijn baksels worden door Janny en Robèrt enorm gewaardeerd. Zij kunnen elke week niet wachten om weer van zijn creaties te mogen proeven. Volgens de jury heeft de jongste winnaar van van Heel Holland Bakt het programma naar een nieuw niveau getild.

Bakken is techniek

Zijn studio Technische Bedrijfskunde komt regelmatig goed van pas. Voor het oefenen maakt hij gebruik van doorloopschema’s om zo al zijn tijd goed te benutten. Bakken bekijkt Hans ook vooral van de technische kant. “Je moet er met suiker verhitten niet een paar graden naast zitten. Dan gaat het mis. Die precisie en de chemische processen die erachter schuilen gaan, vind ik mooi.”

Aan het AD laat Hans weten dat hij zijn studie Technische Bedrijfskunde eerst wil afmaken. Hij moet nog 2 jaar. Daarnaast heeft hij echt zijn passie gevonden in het bakken. Als het mogelijk is wil hij het liefst deze 2 werelden combineren en bij Robèrt van Beckhoven in de leer.

Beste Thuisbakker van Nederland

De in eerste instantie nog wat verlegen Hans Spitsbaard groeit gedurende de reeks meer en meer in zijn bakkersrol. “De eerste aflevering was echt wel spannend. Je weet niet hoe goed de andere bakkers zijn. Maar toen ik daar ongehavend uit was gekomen, dacht ik: dit valt wel mee. Ik kan meekomen met de rest.”

Eindelijk mag Hans tegen iedereen vertellen dat hij de Beste Thuisbakker van Nederland is. De finale van Heel Holland Bakt is met 3, 4 miljoen kijkers de best bekeken finale en uitzending van het programma ooit. Naar de vorige finale keken 2, 8 miljoen mensen. Heel Holland Bakt is hiermee het beste bekeken programma van zondag 22 oktober 2017.

(Bron: HeelHollandBakt.nl /ANP/AD)

Geef een antwoord