Anna wint 6e seizoen Heel Holland Bakt

Anna is de kersverse winnaar van het MAX-programma Heel Holland Bakt. Ze won de spannende finale, waarin ze haar medefinalisten in een nek-aan-nekrace versloeg. Anna mag zich vanaf vandaag de Beste Thuisbakker van Nederland 2018/2019 noemen.

‘Maar het is me gelukt en dat voelt als een droom’

Dit seizoen is Heel Holland Bakt voor het eerst in de winter te zien. Anna ‘overleeft’ 9 afleveringen, verslaat meer dan 500 andere kandidaten en volbrengt maar liefst 27 bakopdrachten. Anna is blij dat ze het grootste televisiegeheim van Nederland eindelijk kan delen met anderen: ”Ik dacht dat ik flauwviel toen m’n naam werd genoemd! Ik had wel goed commentaar gehad, maar dat wil nog niet zeggen dat je jezelf de winnaar kunt noemen; ook niet in je hoofd. Maar het is me gelukt en dat voelt als een droom. Ik kan het nog steeds niet geloven!”

Meest constante bakker

Het spektakelstuk van de finale, de laatste opdracht van dit seizoen, was een Gravity Cake: een baksel waar zwaartekracht geen invloed op lijkt te hebben. Volgens de jury, bestaande uit culinair publicist Janny van der Heijden en Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, is Anna in 9 afleveringen niet van haar stuk te krijgen: zij is dit seizoen de meest constante bakker in de tent.

Bijna 4 miljoen kijkers

Bijna 4 miljoen mensen hebben naar de finale van Heel Holland Bakt gekeken. Nooit eerder keken er zoveel mensen naar het programma. Het record stond op 3.441.000 kijkers, voor de finale van 2018. Vorige week is dat record al bijna gebroken toen er 3.439.000 mensen klaar zaten voor het bakprogramma.

Beste Thuisbakker van Nederland

Nu Anna Beste Thuisbakker van Nederland is, breekt een nieuwe periode aan! Maandag 4 februari 2019, is ze samen met haar medefinalisten te zien in Smaakt naar meer om 22.10 uur op NPO 1, gepresenteerd door André van Duin. Vanaf woensdag 6 februari bakt Anna om de week in Tijd voor MAX.

Geef een reactie

Reactie

  1. Frans Koster says:

    Gefeliciteerd met bijna 4 miljoen kijkers!