herdenkingsposter

Hangt u ook een herdenkingsposter voor uw raam op 4 en 5 mei?

Het is dit jaar misschien niet mogelijk om de Bevrijding te herdenken zoals u dat gewend bent, maar u kunt toch ook nu laten zien dat u herdenkt. Vandaag, op 30 april 2020 vindt u in (bijna) alle landelijke dagbladen namelijk een herdenkingsposter ter ere 75 jaar vrijheid. 

De herinnering levend houden

De herdenkingsposter is een initiatief van het Centraal Joods Overleg (CJO), de koepel van joodse organisaties in Nederland. Het CJO roept op om deze poster, waar teksten als ‘ik herdenk’ en ‘ik sta stil bij 75 jaar vrijheid’ op staan, voor uw raam te hangen op 4 en 5 mei. “We roepen iedereen in Nederland op om deze poster achter het raam te hangen en erover te vertellen. Aan elkaar en aan de volgende generatie. Want herdenken doen we niet alleen om terug te kijken, maar ook om de herinnering levend te houden en het verhaal iedere keer opnieuw te vertellen”, schrijft het CJO op haar website.

Nationaal comité 4 en 5 mei

Het nationaal comité 4 en 5 mei, dat gaat over de landelijke herdenking op 4 mei en viering op 5 mei, reageert enthousiast op het initiatief van het CJO in samenwerking met de Raad van Kerken in Nederland (RvK) en het contactorgaan Moslims en Overheid (CMO).

Hier vindt u de poster

U vindt de herdenkingsposter in de uitgaves van alle landelijke dagbladen van 30 april. De enige uitzondering hierop is NRC, in die krant verschijnt de poster op 2 mei.

Online downloaden

Heeft u geen krant in huis? Dat is geen probleem, u kunt de poster namelijk ook online vinden. U kunt deze downloaden op de websites van de deelnemende organisaties.

Lees ook:

Zo staat u vanuit huis stil bij 4 en 5 mei

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag aangepast door coronacrisis

(Bron: ANP, CJO)

Geef een antwoord