Songfestival

Eurovisie Songfestival-nieuws: Jeangu Macrooy is Nederlandse inzending

Zanger Jeangu Macrooy mag Nederland in 2020 vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Dat bevestigen Songfestival-commentator Cornald Maas en organiserende omroep AVROTROS. 

Speculaties

Op 6 januari wordt op NPO Radio 2 bekend gemaakt dat de voornaam van de Nederlandse inzending van dit jaar begint met een J. De geruchtenstroom komt meteen op gang en de eerste namen worden genoemd. In De Wereld Draait Door van 9 januari 2020 is een item te zien waarin presentatrice Emma Wortelboer haar vermoeden deelt: Jeangu Macrooy gaat het dit jaar voor Nederland het podium op. Zij zoekt samen met onderzoeksjournalist Alberto Stegeman uit of haar vermoeden klopt.  zij bellen ook met zijn manager, maar die ontkent dan nog in alle toonaarden. Op 10 januari 2020 wordt duidelijk dat Wortelboer het toch bij het juist eind had.

Reacties AVROTROS en Cornald Maas

“We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is,” aldus Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie, in een eerste reactie. “De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan.”

Ook Cornald Maas, die al jaren het commentaar bij de Eurovisie-shows verzorgt, is blij met de keuze. ” Jeangu heeft een ontroerende stem die raak en hij schrijft bovendien de meeste songs zelf. Hij past bij de ’music first’ gedachte die Duncan vorig jaar uitsprak.”

Reactie Bert Haandrikman

NPO Radio 5-dj en groot Songfestival-fan Bert Haandrikman is  ook blij met de keuze voor Jeangu Macrooy: “Mooi dat opnieuw gekozen is voor een artiest die vanuit z’n hart zingt. Sterker nog: vanuit z’n tenen! Dat maakt Jeangu Macrooy echt. Puur. En dat zal overkomen in Europa. Mits het liedje goed is. Ik kan niet wachten om dat te horen. ”

Het Eurovisie Songfestival 2020 wordt van 12 tot en met 16 mei 2020 gehouden in Ahoy Rotterdam.

(Bron: Telegraaf, ANP)

Geef een reactie