Songfestival

Berts songfestival voorspelling: “Dit jaar lijkt alles op z’n plaats te vallen voor Frankrijk”

De grote finale van het Eurovisie Songfestival is in zicht. MAX-dj en Songfestival-superfan Bert Haandrikman vertelt welke acts we volgens hem in de gaten moeten houden.

Nederland: Jeangu Macrooy met Birth of a new age

“Te beginnen bij Jeangu Macrooy. Ik denk niet dat we gaan winnen, maar ik vind dat dit lied veel meer lof verdient dan dat het nu krijgt van de bookmakers. Het bungelt ergens onderaan, maar dat vind ik onterecht. Het heeft een mooie, sterke boodschap en het wordt met zoveel plezier, overtuiging en passie gezongen. Daar zorgen ook de Surinaamse invloeden voor. Overrompelend! Ik denk dat het uiteindelijk een prima notering zal krijgen.”

Frankrijk: Barbara Pravi met Voilà

“De Franse inzending van dit jaar is een liedje in de stijl van Edith Piaf. Als je je ogen dicht doet en het opzet is het net alsof Piaf weer is opgestaan. Ik denk dat dit een kanshebber is voor de hoogste regionen; het wordt zeker 1e of 2e. Voor Frankrijk zou het ontzettend leuk zijn als ze weer eens zouden winnen, want dat gebeurde voor het laatst in 1977. Daarna hebben ze een aantal heel sterke inzendingen gehad, maar die vielen altijd een beetje buiten de boot. In 2021 zal dat niet gebeuren en misschien valt alles op z’n plaats.”

Malta: Destiny Chukunyere met Je me casse

“De kansen van Malta schat ik ook hoog in. Je me casse van Destiny Chukunyere is een leuke plaat die ik de laatste tijd veel heb gedraaid in mijn show. Het doet een beetje denken aan het winnende lied uit 2018, Toy van Netta, maar dit nummer is veel melodieuzer en beter gezongen. Helaas viel Destiny een beetje tegen tijdens de eerste repetities, maar toch denk ik dat Europa dit lied echt wil omarmen. Heel leuk, vrolijk nummer.”

Bulgarije: Victoria met Growing up is getting old

“Bulgarije vind ik ook een land om in de gaten te houden. Heel eigentijds, dit nummer van Victoria. Gaat hoog scoren, denk ik.”

Zwitserland: Gjon’s Tears met Tout l’Univers

“De Zwitserse inzending van Gjon’s Tears vind ik ook mooi. Wouter Hardy, die eerder meeschreef aan Arcade van Duncan Laurence, heeft meegewerkt aan dit lied van de Zwitsers. Misschien hoor je de invloeden van Arcade daarom ook wel een beetje terug in Tout L’Universe. Mooie productie, maar ik denk niet dat ze hiermee gaan winnen.”

Italië: Måneskin met Zitti e buoni

“Italië staat ook hoog bij de bookmakers met een heel on-Italiaans nummer. De Italiaanse inzendingen zijn meestal van de prachtige liedjes waarvan je direct het gevoel krijgt dat je op een mooi terras zit met een lekkere pizza voor je neus, maar dit is een rockplaat. Rock doet het doorgaans niet zo goed op het Songfestival. De laatste keer dat er een liedje uit dat genre won was in 2006, toen de Finse monsters van Lordi 1e werden met Hardrock Hallelujah. Ik weet niet of dit liedje van Italië opnieuw voor een rockende overwinning gaat zorgen.”

Meer songfestival bij MAX

Bert Haandrikman is elke werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur te horen op NPO Radio 5 met zijn programma Goeiedag Haandrikman! Tijdens de songfestivalweek is hij alle dagen rond 13.40 ook te gast in het NPO Radio 5-programma van Daniel Dekker, Lunch Lekker. Hierin bespreekt hij met Daniel de laatste stand van zaken rondom het songfestival.

In de video hieronder ziet u hoe dat er ongeveer aan toe gaat.

Geef een antwoord

Reactie

  1. niets says:

    ik snap al die heisa niet alsof er niets anders is in de wereld je hoort niet dat er al landen niet meedoen omdat de deelnemers corona hebben maar het geldversnillende projekt moet en zal doorgaan