Duur 01:47
Gepubliceerd op 21 mei 2021

Haandrikmans Songfestival Platenbak: Calm After the Storm van The Common Linnets

MAX-radiodj en songfestivalfan Bert Haandrikman vertelt in de 5-delige videoserie Haandrikmans Songfestival Platenbak over de songfestivalnummers die hem het meest zijn bijgebleven.

Na regen komt zonneschijn

In de vorige editie van Haandrikmans Songfestival Platenbak bespreekt Bert de magere, Nederlandse songfestivaljaren, maar zoals altijd komt er na regen weer zonneschijn. In 2013 weet Anouk voor het eerst sinds 8 jaar weer door te dringen door de grote finale. 1 jaar later gebeurt dit weer. Dit keer komen Ilse DeLange en Waylon als The Common Linnets uit voor Nederland. Hun nummer Calm After the Storm blijkt een groot succes. Zij winnen de 2e halve finale en in de finale zelf worden zij 2e, achter de Oostenrijkse Conchita Wurst. Een knappe prestatie die de Nederlandse songfestivalliefhebber veel hoop voor de toekomst geeft. Dat dit geen ijdele hoop is blijkt wel in 2019, als Duncan Laurence namens Nederland voor het eerst in 44 jaar het liedjesfeest weer wint.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Goeiedag Haandrikman!

Op 21 mei 2021, 1 dag voor de grote finale in Ahoy Rotterdam, draait Bert het nummer in zijn show Goeiedag Haandrikman! U hoort dit programma elke werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 5.

Op de verschillende social media-kanalen van dit programma verschijnt op deze dag ook een video waarin Bert vertelt over zijn enorme songfestival-verzameling. Topstukken uit die verzameling deelt hij vanaf 6 mei 2021 in een videoreeks die eveneens zal verschijnen op de sociale media-kanalen van Goeiedag Haandrikman!

Facebookpagina van Goeiedag Haandrikman!
Instagrampagina van Bert Haandrikman

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer