Jubileumconcert Keukenhof, Dionne Stax

Dionne Stax presenteert concert ter gelegenheid van 75 jaar Keukenhof

Keukenhof is jarig! Dat wordt gevierd met een prachtig concert tussen de bloeiende tulpen. De presentatie is in handen van Dionne Stax. Het Metropole Orkest verzorgt de muziek en op het podium staan Jeangu Macrooy, Emma Heesters, Trijntje Oosterhuis, Ruben Hein en Shirma Rouse. Zij nemen de kijker mee op reis door 75 jaar internationale muziekgeschiedenis. 

Jubileumconcert

Dit voorjaar is Landgoed Keukenhof de magische setting voor een bijzonder jubileumconcert. Het is namelijk precies 75 jaar geleden dat de bloemententoonstelling open ging voor publiek. Dat wordt gevierd met een reis door 75 jaar internationale muziekgeschiedenis. Het concert staat onder leiding van het Metropole Orkest o.l.v. Sam Gale en op het podium staan Jeangu Macrooy, Emma Heesters en ook Trijntje Oosterhuis, Ruben Hein en Shirma Rouse. Van populaire hits tot fantastische soul, funk en disco; alles komt voorbij.

Het openingsnummer van het concert is het bekende Don’t Be Cruel van Elvis Presley. Ruben Hein zingt onder meer Fly Me To The Moon en Let It Be. Daarnaast brent Jeangu Macrooy o.a. Happy en Is Dit Alles? ten gehore. Ook Trijntje Oosterhuis treedt op met nummers als Kleine Jongen en Someone Like You. Shirma Rouse vertolkt Valerie en Respect en tot slot geeft Emma Heesters haar eigen draai aan bijvoorbeeld Euphoria en I Will Always Love You.

Over Keukenhof

Bloemententoonstelling Keukenhof van 32 hectare ligt midden in de bloeiende Bollenstreek. Elk jaar wordt het park opnieuw ontworpen en planten 40 tuinmannen 7 miljoen bloembollen in het park. Daarvoor worden 1.600 soorten bolgewassen gebruikt, waarvan zo’n 800 soorten tulpen.

MAX Muziekspecial: 75 jaar Keukenhof is te zien op maandag 20 mei 2024 om 14.10 uur bij MAX op NPO 1. En op donderdag 13 en vrijdag 14 juni om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie