plakken in Word

Digitips: tekst en beeld plakken, dicteren en de regelafstand aanpassen in Word

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze keer vertellen we hoe u tekst en beeld kunt plakken, hoe u kunt dicteren en de regelafstand kunt aanpassen in Word.

Tekst en beeld plakken in Word

In Word is het plakken van een stuk tekst of een plaatje redelijk eenvoudig. Maar wie een deel van een internetpagina kopieert en in Word plakt, komt misschien in de problemen. Wilt u tekst én beeld, of alleen de tekst? Met oorspronkelijke opmaak, of zonder opmaak? We leggen uit hoe u dat doet.

Dicteren in Word

Omdat niet iedereen Max Verstappen is op zijn toetsenbord, biedt Word de gelegenheid tekst te dicteren. Tussendoor kunt u eventuele aanvullingen typen of verkeerd verstane teksten verbeteren. Zo werkt de dicteerassistent.

Regelafstand Word aanpassen

Tussen de regels tekst in een Word-bestand zit een kleine witruimte. Deze zogeheten regelafstand is (meestal) automatisch ingesteld op 1.15. Vindt u dit onoverzichtelijk of niet ruimtelijk genoeg? Dan kunt u de regelafstand aanpassen.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over een Windows 10 pc opschonen, een tekst opmaken in WhatsApp, of een toetsenbord schoonmaken? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie