pdf omzetten naar Word

Digitips over Word: speciale tekens typen, opsommingstekens en een pdf omzetten

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze keer leest u over verschillende handigheden met Word: speciale tekens typen, opsommingstekens en een pdf omzetten naar Word.

Speciale tekens typen in Word

Niet alle tekens staan op het toetsenbord. Denk aan een é, © of β. Met het Symbool-menu kunt u ook zeldzame tekens typen in Word. Via een standaardtoetsenbord zijn de bekendste tekens beschikbaar. Soms is daar een sneltoets voor nodig. Zeldzamere tekens staan nergens op het toetsenbord. We leggen uit hoe u die tekens dan toch tevoorschijn kunt halen.

Opsommingstekens in Word

U kunt verschillende soorten opsommingstekens gebruiken, om in Word lijsten overzichtelijk te maken. Opsommingstekens zijn symbolen, zoals bolletjes of streepjes, die de verschillende onderdelen van een lijst markeren. De onderdelen van een lijst springen ook een stuk in, zodat ze iets meer naar rechts staan dan normale tekst. Zo doet u dat.

Pdf omzetten naar Word

Een pdf is hartstikke handig. Iedereen kan dit document namelijk openen, zonder dat de tekst en opmaak opeens verspringt. Het nadeel is wel dat teksten zich niet gemakkelijk laten wijzigen. Toch is het soms wel handig om een pdf aan te passen. Wilt u een pdf omzetten naar een Word-bestand? Dat kan via Word zelf, Adobe of een online programma.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over wat Zorgdomein is, hoe een digitale verwijzing via Zorgdomein werkt en hoe u wachttijden in de zorg opzoekt. Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben.

(Foto: Shutterstock) 

Geef een reactie