downloaden

Digitips over updaten, upgraden en downloaden

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze keer gaan wij in op updaten, upgraden en downloaden. Als u regelmatig een computer, tablet of smartphone gebruikt, krijgt u er vanzelf mee te maken dat de software die erop staat ge-upgrade of geupdate moet worden. En soms wilt u zelf een nieuw programma downloaden. Waar moet u hierbij op letten?

Het verschil tussen update en upgrade

Updaten en upgraden zijn 2 verschillende dingen. Updaten betekent bijwerken, terwijl upgraden het beste vertaald kan worden met verbeteren. In deze Digitip leest u wat beide begrippen betekenen en waar u op moet letten om niet opeens in te stemmen met een betaalde versie.

Programma’s die u gerust kunt updaten

Een aantal programma’s op uw computer kunnen automatisch geupdate worden, maar voor andere programma’s moet u eerst toestemming geven. Vaak werken ze anders niet meer optimaal, dus het updaten is belangrijk, maar er zijn wel een aantal zaken waarop u dan moet letten.

Instinkers bij het downloaden

Soms is het nodig of gewenst om nieuwe programma’s op uw computer te zetten. Als u deze downloadt, is de kans wel groot dat u ook ongewenste software meekrijgt, als u daar niet op bedacht bent. Een goede virusscanner beschermt u hier helaas niet tegen, want meestal is het software waar u zelf (ongemerkt) toestemming voor gegeven heeft. Goed opletten en lezen tijdens het downloaden is dus geboden en in onze Digitip hierover leest u hoe u ongewenste verrassingen eenvoudig kunt voorkomen.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over hoofdletters omzetten in Word, fotofilters gebruiken op de iPhone en iPad of wifi veilig gebruiken als u onderweg bent? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een antwoord