YouTube

Digitips over ondertiteling op Youtube, e-mails met hoge urgentie en uw internetbrowser updaten

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand over het bekijken van video’s op Youtube met ondertiteling, e-mails versturen met hoge urgentie en het updaten van uw internetbrowser.

Ondertiteling van YouTube-video’s aanzetten

Kijkt u graag video’s op Youtube, maar is iemand in een video niet goed te verstaan, of speelt u de video liever af zonder het geluid? Dan kunt u voor ondertiteling kiezen.
YouTube heeft 2 soorten ondertiteling: de automatisch aangemaakte ondertiteling door YouTube en de handmatig ingevoerde ondertiteling door de eigenaar van het kanaal waarop de video staat. Wij vertellen u hoe u dit kunt aanzetten.

E-mails met hoge urgentie versturen

E-mails gaan standaard zonder bijzondere urgentie of prioriteit de deur uit. Ze komen binnen in iemands mailbox zonder extra vermelding op dit vlak. E-mails die moeten opvallen, kunnen een extra etiketje krijgen. In mailtermen wordt dit ‘hoge urgentie’ genoemd. Door dat toe te voegen aan een bericht, krijgt de e-mail een opvallend rood uitroepteken in de mailbox van de ontvanger. Zo doet u dat.

Internetbrowser updaten

Met de niewste versie internetbrowser beschikt u over alle mogelijkheden of verbeteringen. In een update zitten vaak kleine aanpassingen, maar soms is een update noodzakelijk, bijvoorbeeld om een beveiligingsprobleem op te lossen. Updaten gaat bijna altijd automatisch, maar het is verstandig om dit zo nu en dan te controleren.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over de betekenissen van emoji’s, bloggen en vloggen en het vergeten van een wachtwoord? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie