NL-Alert

Digitips over NL-Alert instellen, geheugen usb-stick controleren en fietsplek aanmelden bij NS

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand leggen we uit hoe u een NL-Alert instelt op uw telefoon, hoe u het geheugen van een usb-stick controleert en hoe u een fietsplek aanmeldt bij NS.

NL-Alert instellen

Wanneer er iets ernstigs aan de hand is, stuurt de overheid een NL-Alert naar mobiele telefoons. Bij een levensbedreigende situatie krijgen alle (geschikte) mobiele telefoons een noodmelding. De telefoon maakt dan een hard alarmgeluid en trilt. In de noodmelding op het scherm staat wat er aan de hand is en wat u moet doen. Zo stelt u het in.

Geheugen van usb-stick controleren

Wilt u weten hoeveel geheugen beschikbaar is op een usb-stick? Dat is gemakkelijk op te zoeken op een Windows-computer of Mac. In deze digitip vertellen we hoe u daarbij te werk moet gaan.

Fietsplek aanmelden bij NS

Misschien wilt u na een treinreis het laatste stukje per (elektrische) fiets afleggen. Geen probleem, want het is onder voorwaarden toegestaan om een tweewieler in de trein mee te nemen. Zo werkt dat.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken raadplegen, nepmails (phishing) herkennen en uitzoeken hoe druk het is in de trein? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

(Foto: ANP)

Geef een reactie