Windows 10

Digitip: meldingen Windows 10 uitschakelen

De meldingen van het Actiecentrum komen kort in beeld, waarna gebruikers actie kunnen ondernemen. Het Actiecentrum vindt u door te klikken op de tekstballon, rechtsonder in de Taakbalk. Windows 10 Hier staat een overzicht van meldingen, zoals nieuwe mail, afspraken uit de agenda, meldingen van diverse apps en systeemupdates. Wilt u tijdens het computeren niet steeds afgeleid worden door pop-ups van Windows, schakel de meldingen dan uit. Dit kan per app of u kunt alle meldingen in 1 keer uitschakelen.

  • Klik op Starten > Instellingen.
  • Klik op Systeem > Meldingen en acties.
  • Bepaal per onderdeel of u een melding krijgt. Klik onder ‘Meldingen’ op de schuifbalkjes van de onderdelen waar u geen melding over wilt ontvangen.
  • De tekst bij de schuifbalk verandert van ‘Aan’ naar ‘Uit’. Wilt u van geen enkele app meldingen ontvangen? Klik dan op het schuifje onder ‘Meldingen van apps en andere afzenders ontvangen’ en zet deze op ‘Uit’

Wilt u eerst precies weten wat een app doet en welke meldingen u krijgt, klik dan eerst op de naam van de app. Een gedetailleerd overzicht van de meldingen van de geselecteerde app verschijnt. Hier kunt u de schuifbalkjes ook op aan en uit zetten. Houd in gedachte dat de meldingen van Beveiliging en Onderhoud belangrijke informatie kunnen hebben over de veiligheid van uw computer.

(Bron: SeniorWeb)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een reactie