Digitips over schermafbeeldingen maken en het knipprogramma gebruiken

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. De nieuwste Digitips staan weer voor u klaar en deze keer vertellen wij u hoe u schermafbeeldingen maakt op een Windows-pc en een Mac en hoe u het knipprogramma gebruikt.

Schermafbeeldingen maken op Windows-pc

Een schermafbeelding is als het ware een foto van wat er op dat moment op het beeldscherm te zien is. Het heet ook wel een schermafdruk of screenshot. De schermafbeelding is te bewaren, af te drukken en te delen. Lees verder hoe u dat doet.

Schermafbeelding maken op Mac

Op een Mac gaat het maken van een schermafbeelding net wat anders. U maakt ze met behulp van sneltoetsen. Bekijk deze Digitip om te lezen hoe u dat doet.

Het knipprogramma gebruiken

Met het knipprogramma maakt u een knipsel van wat er op uw beeldscherm te zien is. Gebruikt u het met een internetprogramma, dan kunt u daar een uitsnede van maken. U kunt het gehele scherm of een gedeelte van het scherm vastleggen, opmerkingen toevoegen, het knipsel opslaan of het knipsel rechtstreeks vanuit het knipprogramma-venster per e-mail verzenden. Lees de uitleg voor de werkwijze.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over een sterk wachtwoord maken, privacy en veiligheid op Facebook en een bericht intrekken op WhatsApp? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie