uitnodiging

Digitips over een online uitnodiging maken, websites beter leesbaar maken en luisterboeken

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand vertellen we hoe u een online uitnodiging kunt maken, hoe u websites beter leesbaar kunt maken en hoe u aan luisterboeken komt.

Online uitnodiging maken

Heeft u geen Word om een uitnodiging in te maken? Dan kunt u er eentje maken met het online ontwerpprogramma Canva. Het programma is gratis. Maar sommige functies zijn alleen voor betalende gebruikers. We vertellen in deze Digitip hoe u gebruik kunt maken van de gratis opties.

Websites beter leesbaar maken

Zijn de letters op een website minder goed leesbaar? Dan kunt u ze op 2 manieren kleiner of groter maken op een Windows-pc of Mac. Dat kan met het muiswieltje of met een toetsencombinatie. Zo maakt u de letters snel groter of kleiner op de site die openstaat.

Hoe komt u aan luisterboeken?

Luisterboeken zijn handig voor wie lezen lastig vindt of wie graag 2 dingen tegelijk doet. Een luisterboek of audioboek is een ingesproken boek. Iemand leest het boek voor. Dat wordt opgenomen en luisteraars spelen die opname af. Hier en daar zijn er gratis audioboeken te vinden. Dit zijn vaak oude boeken waarvan het auteursrecht is verlopen.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over een back-up van WhatsApp berichten maken, het testen van uw back-ups en een back-up maken in de cloud of externe harde schijf/usb-stick. Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben.

Geef een reactie