leesbaar

Digitip: websites beter leesbaar maken

Zijn de letters op een website minder goed leesbaar? Maak ze kleiner of groter op een Windows-pc of Mac door in of uit te zoomen.

Leesbaarheid website

Soms is de tekst op een site niet goed leesbaar. De letters zijn te klein of veel te groot. Het is dan handig om in of uit te zoomen op de website. Dat kan met het muiswieltje of met een toetsencombinatie. Zo maakt u de letters snel groter of kleiner op de site die openstaat. Dit trucje werkt in alle browsers op de pc: Firefox, Edge, Chrome en Safari. Let wel op: als u de browser opnieuw start, hebben de letters weer hun oude grootte.

Inzoomen en uitzoomen met de muis

Het wieltje op de muis gebruikt u om naar boven en beneden te scrollen. Maar u kunt er ook mee in- en uitzoomen. Dat werkt zo:

  • Open een website in de browser.
  • Druk op het toetsenbord op de Ctrl-toets (Windows) of Cmd-toets (Mac) en houd de toets ingedrukt.
  • Scrol met het muiswieltje omhoog om in te zoomen of scrol met het muiswieltje omlaag om uit te zoomen.

Inzoomen en uitzoomen met toetsenbord

Snel letters groter of kleiner maken? Dat kan met een toetsencombinatie:

  • Open een website in de browser.
  • Druk op het toetsenbord op de Ctrl-toets (Windows) of Cmd-toets (Mac) en houd deze ingedrukt.
  • Druk op het plusteken om in te zoomen of druk op het minteken om uit te zoomen. Doe dat net zo vaak totdat de website de juiste grootte is.
  • Laat de Ctrl-toets weer los.

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben. 

(Bron: SeniorWeb. Foto: Shutterstock)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een reactie