valuta omrekenen

Digitip: valuta omrekenen: hoeveel is het in euro’s?

Bent u in een land met een andere munt? Of koopt u iets online in een andere valuta? Met deze hulpjes kunt u simpel valuta omrekenen naar euro’s.

Buitenlands geld omrekenen

Natuurlijk kunt u de rekenmachine op uw telefoon gebruiken als u de wisselkoers uit uw hoofd kent. Maar dat is best omslachtig en u moet goed in uw hoofd hebben welke waarde de buitenlandse valuta heeft.

Het kan ook handiger, bijvoorbeeld op de volgende manieren:

  • Vraag het aan Siri, de spraakassistent op de iPhone. Als Siri aanstaat, zegt u bijvoorbeeld: ‘Hé Siri, hoeveel is 100 dollar in euro’s?’ Siri geeft dan antwoord.
  • Vraag het aan Google Assistent, de spraakassistent op Android-toestellen. Druk 2 seconden op de Startknop en stel uw vraag. Google Assistent geeft antwoord.
  • Zoek het op via internet. Op de website www.valuta.nl staan de nieuwste wisselkoersen en staat een handige omrekenmachine.
  • Gebruik een app. Er zijn allerlei apps beschikbaar die valuta omrekenen. Een populaire app voor op de iPhone is Currency. Voor Android-telefoons is er onder meer de app Makkelijk valuta omrekenen. Deze gratis apps bevatten wel advertenties.

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben. 

(Bron: SeniorWeb. Foto: Shutterstock.com)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een reactie