nepnieuws

Digitips over Deepfakes en nepnieuws herkennen, e-boeken lezen en digitaal contact met de huisarts

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand gaan we in op nepnieuws. Zowel in de vorm van geschreven nieuws, als in videovorm. Daarnaast vertellen we over de mogelijkheden van digitaal contact met de huisarts en over de verschillen plus voordelen en nadelen van e-boeken lezen op tablet en e-reader. 

Deepfakes: nepvideo’s

Na nepnieuws, volgen nu nepbeelden, oftewel Deepfakes. Video’s die niet van echt te onderscheiden zijn. En het verontrustende is: iedereen kan deze nepvideo’s maken. In deze digitip leggen we uit wat het precies inhoudt.

Nepnieuws op internet herkennen

Roddel, achterklap, geruchten, laster, broodjeaapverhalen: nepnieuws is van alle tijden. Hoe beoordeelt u of een bericht klopt? We leggen in deze digitip uit hoe u nepnieuws op internet kunt herkennen.

E-boeken lezen op tablet of e-reader?

Voor het lezen van e-boeken heeft u keuze uit 2 mobiele apparaten, namelijk een e-reader of tablet. Elk leesapparaat heeft zo zijn voor- en nadelen, waar we in deze digitip verder op in gaan.

Digitaal contact met de huisarts

Steeds meer huisartsen bieden de mogelijkheid voor digitaal contact. Een afspraak maken, herhaalrecept aanvragen of een korte vraag stellen. Het kan via de computer. Lees meer over deze online dienstverlening.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over veelgemaakte fouten bij het fotograferen, de digitale ophaalkalender voor het vuilnis en videobellen met WhatsApp? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie