tablet

Digitip: hoe maak ik mijn smartphone en tablet schoon?

Op het oog ziet een tablet of smartphone er misschien schoon uit, maar het apparaat wemelt van de bacteriën. En virussen kunnen er ook op overleven. Hoe maakt u de apparaten goed schoon?

Geregeld reinigen

Wie zijn tablet of mobiele telefoon bekijkt, ziet waarschijnlijk iets van vingerafdrukken of vlekjes. Zacht doekje eroverheen en klaar. Maar wist u dat deze apparaten grote bronnen van bacteriën zijn? Logisch eigenlijk: ze raken de hele dag een hand of oor aan. En sommige mensen nemen hun smartphone zelfs mee het toilet in. Ook virussen kunnen overleven op het apparaat, het coronavirus bijvoorbeeld langere tijd. Genoeg redenen dus om uw mobiele apparaat geregeld goed schoon te maken.

Scherm tablet en mobiel schoonmaken zonder beschadiging

Maak de tablet of smartphone goed schoon zonder het te beschadigen. Doe dat met een druppel handzeep of speciale spray.

 • Zet het apparaat uit.
 • Verwijder het hoesje als dat om het toestel zit.
 • Blaas stof weg als dat in openingen aanwezig is. Gebruik eventueel een zacht (en droog) borsteltje.
 • Pak een zachte stofvrije doek, het liefst een microvezeldoekje, en maak dat vochtig, niet nat! Het is belangrijk dat er geen water in de kiertjes kan vloeien.
 • Er zijn 2 opties voor het poetsen:
  -Een druppel handzeep op een vochtige doek maakt uw mobiele apparaat brandschoon. De methode is in deze Engels- en Nederlandstalige video’s in beeld gebracht.
  Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

  Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

  – Is dit toch te spannend, gebruik dan een speciale desinfecterende reinigingsspray die geschikt is voor beeldschermen. Dat staat op de verpakking. Spray altijd op het doekje, niet op het apparaat, en wrijf het apparaat schoon.
 • Gebruik in elk geval geen hardnekkige schoonmaakproducten met alcohol. Dit tast de beschermlaag van het aanraakscherm aan.
 • Heeft u zeep gebruikt, wrijf het apparaat dan droog met een doek.
 • Maak ook het hoesje schoon met de schoonmaakdoek. Voor leer zijn er speciale reinigers.

Het apparaat is weer fris.

(Bron: SeniorWeb. Foto: Shutterstock)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een reactie