vliegtuigmodus

Digitip: vliegtuigmodus inschakelen op smartphone en tablet

Alle draadloze verbindingen uitzetten? Schakel dan de vliegtuigmodus in. Handig in het vliegtuig en thuis.

Wat is vliegtuigstand?

Alle smartphones en tablets hebben een zogenaamde vliegtuigmodus of vliegtuigstand. Het toestel zendt dan geen signalen meer uit. U kunt dan dus niet bellen, internetten of bijvoorbeeld de bluetooth-verbinding gebruiken. Apps waarvoor geen verbinding nodig is, werken wel. Een notitie maken of foto’s op het toestel bekijken kan dus nog wel.

De vliegtuigmodus gebruiken we vooral in het vliegtuig. De vliegtuigmaatschappijen vragen vaak of reizigers draadloze functies willen uitschakelen. Met de vliegtuigstand is dat zo gedaan en blijft het apparaat gewoon aan. Maar de vliegtuigmodus is ook handig als u het apparaat wilt opladen. De batterij laadt dan tweemaal zo snel op. Of wanneer de batterij van het toestel bijna leeg is en u niet kunt opladen. Bijvoorbeeld als u onderweg bent naar huis en u in nood wilt kunnen bellen. Deze modus bespaart de batterij. In een eerder artikel bespreken we nog meer voordelen van de vliegtuigstand.

Vliegtuigstand Android

Zet zo op Android-apparaten de vliegtuigmodus aan:

  • Veeg omlaag vanaf de bovenrand van het scherm.
  • De snelle instellingen openen. Tik op het vliegtuigicoon. Ziet u dit niet? Veeg het menu dan eerst wat verder naar beneden.

De vliegtuigstand staat aan. Weer uitzetten? Tik dan weer op het vliegtuigje in de snelle instellingen.

Vliegtuigmodus iPhone en iPad

Zet zo op een iPad of iPhone de vliegtuigmodus aan:

  • Veeg op een iPad, iPhone X of nieuwer van rechtsboven naar beneden over het scherm. Veeg op een iPhone SE, iPhone 8 en ouder (toestellen met een thuisknop) van onderen naar boven over het scherm.
  • Het bedieningspaneel opent. Tik op het vliegtuigicoon.

Het icoon kleurt blauw en de vliegtuigmodus staat aan. Weer uitzetten? Tik op het vliegtuigje in het bedieningspaneel.

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben. 

(Bron: SeniorWeb. Foto: Camilo Concha / Shutterstock.com)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een reactie