De week van de Jaren 70 op NPO Radio 5

De Week van de Jaren 70 op NPO Radio 5

Van zaterdag 16 tot en met vrijdag 22 september 2023 staat NPO Radio 5 weer in het teken van De Week van de Jaren 70.  De dj’s draaien een week lang de mooiste klassiekers uit dit decennium. En u kunt stemmen voor de Evergreen Toplijst van de Jaren 70.

A- en B-kanten

Jan Rietman opent deze feestelijke week op zaterdag 16 september om 06.00 uur. De hele week draaien de dj’s onder meer hun favoriete singles uit de jaren 70. Ze laten eerst de bekende A-kant horen, later gevolgd door de doorgaans minder befaamde B-kant, die vaak onterecht onbekend is. Ook is er aandacht voor typische jaren 70-zaken, van woon- en modetrends tot belangrijke nieuwsgebeurtenissen.

De MAX-programma’s Goeiemorgen Haandrikman!, Lunch Lekker met Daniel Dekker en De Avondstart staan in het teken van de muziek uit de jaren 70.

Het Stemmenspel

Luisteraars kunnen tijdens deze week meedoen aan Het Stemmenspel. In elk programma zijn 3 bekende stemmen uit het verleden te horen. De hamvraag is steevast: wie zei dit?

Evergreen Toplijst

Afsluiter van De Week van de Jaren 70 is de door de luisteraars samengestelde Evergreen Toplijst van de Jaren 70, te horen op vrijdag 22 september van 06.00 tot 20.00 uur. Stemmen kan van zaterdag 16 september 08.00 uur tot en met woensdag 20 september 12.00 uur via nporadio5.nl.

De jaren 70 is een kleurrijk decennium waarin het ook op muzikaal gebied geen seconde saai is. Wat weet u nog over de muziek uit die tijd? Test uw kennis en doe de quiz.

(Foto: Shutterstock)

Geef een reactie