4 van de Villa over de kerstgedachte

De 4 van de Villa: boeken voor laaggeletterden, biografie Sylvia Kristel en Maarten Spanjer leert ons loslaten

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Iedere vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Zo’n 2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen en behoren tot de laaggeletterden, dat gaat schrijfster Yvonne Kroonenberg aan het hart. Ze is verbonden aan uitgeverij Eenvoudig Communiceren, die boeken uitgeeft voor laaggeletterden.
  • In het Oogziekenhuis in Rotterdam is bij de 1e patiënt in Nederland een chip in het oog geïmplanteerd. Jeroen Perk kreeg zo’n 10 jaar geleden in de VS al de mogelijkheid om op deze manier te zien. Met een speciale bril en dat veranderde zijn leven.
  • Ze was de droom van menig jonge man: Sylvia Kristel. Op 17 oktober 2012 overleed ze, we blikken terug op haar leven met Suzanne Rethans, zij schreef een biografie over Sylvia Kristel.
  • En Maarten Spanjer leert ons de kunst van het loslaten.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa vdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1

Geef een reactie