4 van de Villa over de kerstgedachte

De 4 van de Villa: eerbetoon aan Mariska Veres, lievelingskost van dictators en Paul Rem over prins Claus

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Iedere vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • 6 jaar geleden komt oorlogsfotograaf Jeroen Oerlemans om het leven in Libië. Nu is er een brug naar hem vernoemd in Amsterdam, een gesprek met zijn weduwe Boes Hogewind.
  • Afgelopen zaterdag zou ze 75 jaar zijn geworden, shocking Blue-zangeres Mariska Veres. Journalist Leo Oldenburger vond dat ze een eerbetoon verdiende en schreef het boek And Venus was her name over haar.
  • De lievelingskostjes van dictators: theatermaker Wessel de Vries maakt er een voorstelling over en nam Shapkat voor ons mee naar de Villa, het favoriete gerecht van Enver Hoxha, de dictator uit Albanië.
  • 20 jaar geleden overleed Prins Claus, we blikken hierop terug met Paul Rem, senior conservator van Paleis het Loo.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa vdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

Geef een reactie