4 van de Villa over de kerstgedachte

De 4 van de Villa: Bart van Loo over zijn Frankrijk, een broodje poep, een ode aan Rotterdam en Bureau Daupin

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Iedere vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Maandag sprak Jurgen van den Berg de Vlaamse bestseller-auteur en Francofiel Bart van Loo over zijn bundeling Mijn Frankrijk, waarin hij zijn fascinatie voor het land uiteen zet.
  • Afgelopen woensdag zetelde Villa VdB in de NPO Radio 1 Klimaatstudio op het terrein van de TU/Delft. Zij trakteerden de luisteraars hier op een broodje poep. Hoe dat precies zit, vertelt social designer Fides Lapidaire.
  • Schrijver Arjen van Veelen brengt in zijn boek Rotterdam een ode aan de -volgens hem- inefficiëntie van de mooiste stad van Nederland.
  • Maar we beginnen met podcastmaker Jacqueline Maris en criminoloog Peter de Cock van onderzoekscollectief Bureau Dupin. In hun podcast proberen ze met luisteraars de Nieuwjaarsmoord op te lossen….

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa vdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

Geef een reactie