sneekweek

Canal Parade en nog veel meer: dit is er allemaal te doen dit weekend

Zin om er in het weekend van 2, 3 en 4 augustus 2019 op uit te gaan? Dan heeft u geluk, want er is heel veel te doen op deze dagen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de start van de Sneekweek? De Canal Parade in Amsterdam? Of het varend bloemencorso in het Westland?

Canal Parade

Elk jaar wordt er in Amsterdam Pride Amsterdam georganiseerd, een 9 dagen durend feest waarmee seksuele diversiteit wordt gevierd. Het hoogtepunt is de feestelijke botenparade (Canal Parade) die op 3 augustus weer door de grachten trekt. Ruim 80 boten doen mee, waaronder een boot met oudere lhbti’ers. De Canal Parade duurt van 12.30 uur tot 17.00 uur. Als u niet in staat bent om live te komen kijken, kunt u de parade ook volgen via tv. De NOS is de gehele dag aanwezig en doet verslag.

Sneekweek

De Sneekweek is het grootste zeilevenement ter wereld en trekt jaarlijks bijna 200.000 bezoekers. Op 2 augustus 2019 wordt dit enorme evenement feestelijk afgetrapt bij de kenmerkende Waterpoort in het Friese Sneek. Mensen kunnen hier de boten bekijken die vanaf 3 augustus uit zullen varen. Wie alle deelnemende boten wil bekijken, moet flink wat tijd uittrekken, want er doen honderden boten mee.

Naast een grote zeilwedstrijd, is de Sneekweek ook een groot volksfeest. Er worden in de oude binnenstad enorm veel evenementen georganiseerd voor jong en oud, zodat er voor iets wat wils is.

Varend bloemencorso

We blijven even bij het water, want in het Westland vaart vanaf 2 tot en met 2 augustus een heus bloemencorso rond. Alle boten die meevaren tijdens deze 2e editie zijn ontworpen en opgemaakt door kinderen uit de buurt. Samen vormen de boten een bonte stoet die tot en met 4 augustus door alle dorpskernen van deze regio varen. De onderstaande foto geeft alvast een goede impressie.

In 2016 varen deze boten mee tijdens het varende corso.

Tijdelijk museum over Zangeres Zonder Naam

In 2019 is het precies 100 jaar geleden dat de Zangeres Zonder Naam wordt geboren. Om haar te eren wordt er in haar geboortestad Leiden het hele jaar lang van alles georganiseerd. Zo opent er op 2 augustus 2019 een tijdelijke Zangeres zonder Naam-museumpje  koffiehuis en expositieruimten Old School. Het museum opent op 2 augustus en sluit weer op 1 september 2019. Bezoekers kunnen hier foto’s van de zangeres bekijken en haar muziek beluisteren. Daarnaast is er ook een door haar zelf gemaakte jurk te zien die zij heeft gedragen tijdens optredens.

Alle bovenstaande evenementen kunt u kosteloos bezoeken.

(Bron: Old School Leiden. ANP, website Sneekweek, Amsterdam Pride, archief)

Geef een reactie