Varend Corso

Varend Corso volledig in het teken van Holland

Tulpen, klompen, kaas en stroopwafels, maar ook Heel Holland Bakt en de Hollandse Nieuwe vormen de grootste inspiratiebronnen voor de deelnemers van het Varend Corso Westland. Vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 augustus 2018 staat deze vaartocht door het Westland geheel in het teken van ons eigen land. 

21e keer

De jaarlijkse varende corso wordt dit jaar voor de 21e keer georganiseerd. In de hoofdrol prachtige bloemen, planten en groenten. De tocht gaat door onder meer de gemeente Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. In totaal doen er ruim 40 vaartuigen mee, waaronder een speciale corso voor kinderen.

Wat het Westland te bieden heeft

De corso is bedoeld om het publiek te laten zien wat het Westland te bieden heeft en welke bloemen en groenten er in de kassen geteeld worden. Alle deelnemende regio’s komen afzonderlijk aan bod. Zo is vrijdag de dag van Rijnmond, zaterdag van Westland en zondag van Delft.

Houd rekening met de warmte

Door de extreme droogte en warmte is het bouwen van de boten een uitdaging geworden. De arrangeurs moeten bij de bouw van de boten met deze omstandigheden rekening houden. De organisatie vraagt ook bezoekers extra rekening te houden met de warmte.

Tips van de organisatie:

  • Neem extra water mee
  • Smeer u goed in met een hoge factor
  • Draag, of neem hem in ieder geval mee, een petje of hoedje om uw hoofd koel te houden
  • Draag loszittende kleding
  • Wees matig met alcohol
  • Eet groenten en fruit. Beide bevatten veel vocht en kalium waardoor uw vochtbalans op peil blijft

Start aan de Honselersdijk

Het Varende Corso is elk jaar weer een publiekstrekker. Gemiddeld staan er zo’n 500.000 bezoekers aan de kant om te zien wat het Westland te bieden heeft. Vrijdag 3 augustus gaat het spektakel om 13.00 uur aan de Honselersdijk in Westland van start. Zaterdag 5 augustus is de start om 11.30 uur, wederom aan de Honselersdijk en zondag gaat het om 11.00 uur van start. Gaat u dit weekend naar het corso toe en komt u uit het noorden? Houd dan rekening met wegwerkzaamheden. De A4 is komend weekend in de richting van Amsterdam afgesloten bij knooppunt Ypenburg. Kijk voor meer informatie op de website van AnaarBeter.

(Bron: ANP/Varendcorso.nl)

Geef een reactie