Boekenparade in Amsterdam

Boekenwurmen kunnen vanaf vrijdag 2 september 2016 terecht op de Boekenparade in Amsterdam. De parade staat bijna een maand lang langs de IJpromenade in Amsterdam-Noord.

Het grootste boekenfestival ooit

Volgens de initiatiefnemers gaat het om het grootste boekenfestival ooit in ons land. Auteurs Pepijn Lanen, Herman Koch en Herman Brusselmans verzorgen de openingsact op vrijdag 2 september en er komen nog veel meer bekende namen voorbij. Zo staan onder anderen Marion Bloem, Griet Op de Beeck, Alex Boogers, Yvette van Boven, Peter Buwalda, Bart Chabot, Jelle Brandt Corstius, Loes den Hollander, Herman Koch en Dimitri Verhulst op het programma.

2016 Jaar van het boek

Het evenement, dat tot en met 25 september 2016 duurt, is onderdeel van 2016 Jaar van het Boek. Op het festival staan diverse thema’s centraal, zoals thrillers, jong volwassenen en kookboeken. Manuscripta, de jaarlijkse opening van het boekenseizoen, maakt dit jaar deel uit van de Boekenparade. Dit festival, waar de nieuwste werken worden gepresenteerd, vindt zaterdag 3 september 2016 plaats in de Tolhuistuin.

Meer informatie en het programma van de Boekenparade vindt u op de website 2016 jaar van het boek.

(Bron: anp.nl)

Geef een reactie