88-jarige Dick Bruna mateloos populair

Het werk van de 88-jarige boekenillustrator Dick Bruna is mateloos populair en hij laat alle andere Nederlandse schrijvers ver achter zich. Hij staat namelijk met stip op 1 in de top 20 merkkracht van alle professionals in de boekensector, zo blijkt uit het boekensector Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy.

60 jaar Nijntje

De Utrechtse tekenaar Dick Bruna ging in 2011 met pensioen, maar dat doet niet af aan zijn populariteit. Mede dankzij de 60e verjaardag van zijn creatie Nijntje in 2015, die uitgebreid is gevierd, is zijn imago alleen nog maar verder gegroeid. Zijn populariteit is zelfs zo groot, dat hij alle Nederlandse auteurs in merkkracht achter zich laat, zo blijkt uit het onderzoek. Populaire schrijfsters Carry Slee en Saskia Noort volgen op grote afstand en staan respectievelijk op nummer 2 en 3 in de top 20 van alle professionals in de boekensector.

Hoop voor de boekensector

Uit het onderzoek blijkt verder dat er na jaren van imagodaling en financiële ellende eindelijk weer hoop is voor de boekensector. Vooral de reputatie van de uitgeverijen groeit hard, maar ook de populariteit van verschillende auteurs blijft groeien. Merkadviseur Hendrik Beerda: “Schrijverskanonnen als Carry Slee, Saskia Noort en Maarten ’t Hart kunnen de boekensector op hun beurt de nodige groei-impulsen geven.” In de top 10 sterkste merken van de boekensector staat bol.com momenteel met stip op 1, gevolgd door Dick Bruna (2) en de Kinderboekenweek (3).

(Bron: ANP)

Wie is uw favoriete Nederlandse auteur?

Geef een reactie