Songfestival

MAX viert het songfestival op tv, radio én online!

Van 17 tot en met 21 mei is Rotterdam in de ban van het Eurovisie Songfestival. In deze periode strijken ook de MAX-programma’s Tijd voor MAX en Lunch Lekker met Daniel Dekker neer in Rotterdam voor een serie live-uitzendingen, waarin volop aandacht is voor het liedjesfestijn. En ook hier op MAX Vandaag is er deze week genoeg te doen en lezen!

Tijd voor MAX

Tijd voor MAX installeert zich van 17 t/m 21 mei pal naast het bekende schip de ss Rotterdam. Bij goed weer zullen de uitzendingen in de buitenlucht plaatsvinden. Het programma bestaat onder meer uit gesprekken met gasten en optredens van artiesten, allemaal met een connectie met het songfestival. En bijzonder: Esther Hart, bekend van haar songfestivaldeelname in 2003, is de hele week de reporter van dienst. Zij zal verslag doen van verschillende activiteiten m.b.t. het songfestival. Optredens zijn er van Marlayne Sahupala, Franklin Brown & Maxine, Sandra Kim, Frizzle Sizzle en Keiino. Deze oud-deelnemers worden allemaal begeleid door de Marcel Fisser Band.

Op Facebook en Instagram van Tijd voor MAX dagelijks een terugblik op de dag met een kijkje achter de schermen, interviews met de gasten en leuke quizjes.

Lunch Lekker met Daniel Dekker

Het radioprogramma Lunch Lekker met Daniel Dekker strijkt in dezelfde week eveneens neer in Rotterdam. Daniel Dekker ontvangt elke dag een oud-deelnemer van het songfestival als co-host! Dit zijn onder meer Ruth Jacott, OG3NE en Douwe Bob. En niemand minder dan “Mister Songfestival” Johnny Logan schuift dinsdag 18 mei aan in de studio. Bert Haandrikman zal elke dag in de show te horen zijn om het laatste nieuws rondom het songfestival door te nemen en te kijken naar de polls en de bookmakers. Tijdens de songfestivalweek kunt u de uitzendingen van Lunch Lekker niet alleen horen, maar ook bekijken op de site van NPO Radio 5.

Haandrikmans Songfestival Platenbak

Naast fan, is Bert ook een echte songfestivalverzamelaar. Hij verzamelt alles wat te maken heeft met het festival. Op de socialmediakanalen van Goeiededag Haandrikman! (Facebook en Instagram) laat hij in een 5-delige videoserie een aantal topstukken zien. Op MAX Vandaag licht hij de songfestivalnummers die hem het meest zijn bijgebleven toe in een videoreeks. Hij vertelt meer over het nummer en vooral waarom hij het zo’n bijzonder lied vindt.

Hier op MAX Vandaag leest u tijdens de songfestival-week, interviews, achtergrondartikelen en hebben we puzzels en quizjes die in het teken staan van het liedjesfestival.

Tijd voor MAX is elke werkdag om 17.10 uur te zien op NPO 1, Lunch Lekker met Daniel Dekker is te horen tussen 12.00 en 14.00 op NPO Radio 5.

Geef een reactie