Bachfestival Dordrecht: dit zijn de 4 hoogtepunten

Dordrecht is vanaf 18 juni 2018 in de ban van het Bachfestival, een jaarlijks terugkerend evenement rondom de virtuoze componist Johann Sebastian Bach. Benieuwd naar de hoogtepunten? Artistiek directeur Marieke Hopman licht toe. 

De KinderBachDag

“De KinderBachDag is een speelse kennismaking met de muziek van Bach. Het is eigenlijk een beetje een festival op zichzelf, waarbij we in en rondom theater Kunstmin allerlei voorstellingen hebben geprogrammeerd die te maken hebben met Bach. Zo is er een poppentheater op de muziek van Bach, een interactieve voorstelling voor de allerkleinste waar zijn muziek ook een rol speelt, een acrobatenact en een kinderkoor. Daarnaast kunnen kindjes zich ook laten schminken en een suikerspin eten.”
Woensdag 20 juni 2018, 13.00 tot 17.00 uur, theater Kunstmin.

Die Zauberflöte van W.A. Mozart

“Een van de speerpunten van ons festival is het aan elkaar linken van oude en nieuwe muziek. Daarom vragen we hedendaagse componisten om nieuw werk voor ons te schrijven, geïnspireerd op een oud stuk. Dit keer heeft Roderik de Man een bewerking gemaakt van Die Zauberflöte van Mozart. Het stuk wordt gespeeld door het Oude Muziekgezelschap de Nederlandse Bachvereniging en het hedendaagse muziekensemble Black Pencil, wat nieuwe kleur geeft aan dit werk. Het is even een uitstapje wat betreft Bach, maar het is geïnspireerd op zijn werk én met dit stuk stippen we even de Verlichting aan. Het thema van deze editie van het festival is Licht en Die Zauberflöte is een uitgelezen voorbeeld van deze periode. Daarnaast hebben we dit jaar ook voor het eerst een kunstenaar aan ons verbonden, lichtkunstenaar Jaap van den Elzen. Hij maakt een mooi lichtplan op dit concert, waardoor het een totaalervaring wordt.”
Donderdag 21 juni 2018, 20.30 uur, theater Kunstmin.

Proms

“Tijdens de Light Night Proms zitten er verschillende artiesten verspreid door de zaal en op het podium, waardoor de muziek van Bach van alle kanten op het publiek afkomt. Dit kan in heel pure vorm zijn, dus als dé Chaconne van J.S. Bach, maar het kan ook een stuk van Bach zijn gespeeld op saxofoon, of op marimba’s. Het is een heel feestelijk geheel waarbij veel spelers hun eigen geluid geven aan de componist Bach.”
Zaterdag 23 juni 2018, 20.00 uur, theater Kunstmin.

Biesbosch ontwaakt ochtendwandeling

“Zondagochtend vroeg gaan we met Dichter des Vaderlands, Ester Naomi Perquin, en altvioliste Elisa Karen Tavenier wandelen door de Biesbosch bij Dordrecht. Zij gaan samen met de deelnemers de wandeling lopen en onderweg worden er gedichten voorgelezen onder begeleiding van muziek van Bach. Het thema van het Bachfestival is dit jaar licht, en tijdens deze wandeling gaan we dus echt ochtendlicht beleven onder begeleiding van poëzie en muziek.”
Goed om te weten: de wandeling duurt 1 uur en is ongeveer 3 kilometer lang. Het startpunt is het Biesboschcentrum aan de Baanhoekweg te Dordrecht. De wandeling vindt plaats op zondag 24 juni 2018 en start om 08.00 uur.

Kans maken op kaarten?

Bachfestival Dordrecht geeft voor alle bovengenoemde evenementen kaarten weg. Wilt u kans maken? Dan kunt u meedoen aan de prijsvraag. In het prijsvragenformulier kunt u uw voorkeur aangeven. Let op! Doe alleen mee als u ook daadwerkelijk kunt op de datum van het door u gekozen evenement.

Het Bachfestival Dordrecht wordt van 18 juni t/m 24 juni 2018 gehouden op meerdere locaties in Dordrecht. Meer over het festival leest u op de website: www.bachfestivaldordrecht.nl.

Geef een reactie