Afsluiten van apps

Apps afsluiten op uw mobiele telefoon: wel of niet doen?

Na gebruik de app afsluiten op uw telefoon. Het klinkt logisch om te doen, want zo zou uw telefoon minder snel leeg zijn. Maar is dat eigenlijk wel zo? En heeft het afsluiten van apps überhaupt zin? Wij zochten het voor u uit.

Fabel of feit?

Is het afsluiten van apps eigenlijk nodig? Om kort antwoord te geven: nee. Het lijkt wellicht wel zo, want anders zou uw telefoon te veel tegelijk moeten doen waardoor deze traag wordt. Maar ook dat is niet waar. De apps worden op de achtergrond buiten gebruik gehouden en verbruiken daardoor geen extra energie van uw telefoon. Vroeger, op oudere toestellen, zorgde het openstaan van tabbladen wel voor energieverbruik en vertraging van het toestel. Tegenwoordig zijn telefoons echter zo ontwikkeld dat ze veel tegelijkertijd aankunnen zodat uw toestel nog even snel werkt en de batterij niet leeg loopt.

Batterij sneller leeg

Het zal u misschien verbazen, maar het afsluiten van apps kan uw telefoon juist meer energie kosten. Het afsluiten van allerlei apps kost de telefoon niet veel werk, maar het opnieuw opstarten wanneer u deze weer wilt gebruiken wel. U kunt de apps dus het best open laten staan om de batterij van uw telefoon te besparen.

Locatie delen

In sommige gevallen kunt u beter wel de app afsluiten na gebruik. Bijvoorbeeld wanneer u het niet prettig vindt als een app uw locatie bijhoudt. Op de achtergrond blijven apps, waar u toestemming voor heeft gegeven, deze informatie bijhouden. Wilt u meer privacy? Stel dan via de instellingen op uw telefoon in dat de app uw locatie niet kan inzien. Of sluit direct na gebruik de desbetreffende app af.

Afsluiten bij vastlopen

Loopt een app tijdens het gebruik vast? Ook dan kunt u het best de app afsluiten. Daarna kunt u deze opnieuw laten opstarten, waardoor de app weer in normale werking treedt.

Hoe kunt u apps afsluiten?

Wilt u een app afsluiten, maar weet u niet hoe? Het afsluiten van apps op een iPhone kunt u gemakkelijk doen door de home-knop 2 keer in te drukken. Als het apparaat geen knop heeft, veeg dan uw vinger op het home-scherm van onder naar boven. Vervolgens veegt u de apps naar boven om ze af te sluiten. Heeft u een Android toestel? Veeg uw vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm, hou even vast en haal dan uw vinger van het scherm. Veeg de desbetreffende app die u wilt afsluiten daarna omhoog.

(Bron: Veiliginternetten.nl, Support Apple, Support Google, onemorething.nl, Margriet. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie