4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: Nederlandse wilde planten verdwijnen. Joop Schaminee doet er alles aan ze te behouden

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Klimaatjournalist Bernice Notenboom bracht een bezoek aan een mysterieuze, nieuwe stadsstaat die in Saoedi-Arabië uit te grond wordt gestampt. Het gebied, zo groot als België, moet in 2050 helemaal klimaatneutraal zijn. Hoe ze dat gaan doen, vertelde ze in de Villa.
  • Op 9 januari 2015 overleed modeontwerper Frans Molenaar. In Terug naar Toen blikte mode-journalist Fiona Hering terug op het leven van de couturier, waarmee ze ook zeer goed bevriend was.
  • Paardenhoefklaver, wildemanskruid en blauwgras: Nederlandse wilde planten die we voorgoed kwijt zijn. Hoogleraar plantenkunde Joop Schaminee doet er alles aan om Nederlandse soorten te behouden voor de toekomst.
  • Radiopiraterij is inmiddels cultureel erfgoed, en ook een nieuwe generatie zendamateurs lijkt overstag. Hoe dit kan, vertelt Martin Sterken, voorzitter van Stichting Piratencultuur. Hij schoof aan in de Villa!

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

Geef een reactie