4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: werkt het statiegeld op blikjes? En Jitske Nouwen traint artificiële intelligentie

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Zwerfafvalraper Dirk Groot -ook wel bekend als de Zwerfinator- kwam langs in de Villa. Sinds 2 maanden zit er namelijk statiegeld op blikjes en hij merkt nu al verschil.
  • Wij waren geen soldaat, dat is de titel van het nieuwe boek van socioloog Herman Vuijsje. Het boek, waarin hij z’n eigen generatie bekritiseert, heeft als ondertitel ‘Het leger was voor losers’.
  • Het kan iedereen overkomen, je zit in de auto, let even niet op en je veroorzaakt een ongeluk. Daarna draait alles om het slachtoffer, maar ook de veroorzakers kunnen nog jaren last hebben van een ongeval. Femke Ruitenbeek deed hier onderzoek naar en Petra Zoon bemiddelt tussen slachtoffers en veroorzakers.
  • En Jitske Nouwen was te gast. Zij is een zogeheten microwerker, ze traint artificiële intelligentie van achter haar computer in Weert. Naast haar zat Claartje ter Hoeven, zij onderzoekt deze vorm van werken en vertelt over de schaduwkanten van dit werk.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: MAX)

Geef een reactie