4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: uitspraak Oostvoornse kofferbakmoord, feiten en fabels over haar en Ruud Gullit over Egypte

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Iedere vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Deze was de uitspraak in de Oostvoornse kofferbakmoord. Hét doorslaggevende bewijsmateriaal in deze zaak, is een klein stukje gevonden DNA op een stropdas. Lex Meulenbroek is dé DNA-expert van het NFI en vertelde over alle mogelijkheden van het forensisch DNA-onderzoek.
  • Iedereen met haarproblemen opgelet: want hoe ga je kaalheid te lijf? Haar-architect Hans Diks opende in de jaren 80 de eerste haartransplantatiekliniek van ons land en beschrijft in zijn boek Hairbusters de gekste fabels & feiten over haar.
  • Via je hersenen berichten sturen op WhatsApp, of een rolstoel besturen met je gedachten. Het klinkt als iets uit een sciencefictionfilm, maar wordt binnenkort misschien werkelijkheid. Pim Haselager is hoogleraar artificiele intelligentie van de Radboud Universiteit in Nijmegen en kwam vertellen over deze technologie.
  • En van de toekomst naar het verre verleden: voormalig wereldvoetballer van het jaar Ruud Gullit heeft voor streamingsdienst Prime een serie gemaakt over zijn grote passie: Egypte. Hij vertelde donderdag over zijn bijzondere passie in de Villa.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa vdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

Geef een reactie