4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: tentoonstelling van ontwerpstudio Hipgnosis en de ‘baksteenkoningin’ Marlies Rohmer

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Familieruzies staan volop in de schijnwerpers dankzij het onthullende boek van de Britse prins Harry. Familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt merkt dat hierdoor de weg naar haar praktijk sneller wordt gevonden. Ze schoof aan in de Villa om te praten over haar werk.
  • De Britse ontwerpstudio ‘Hipgnosis’ maakte de wereldberoemde platenhoezen van Pink Floyd, Led Zeppelin en andere sterren. In het Groninger Museum opende deze week een tentoonstelling over het werk en de verhalen van deze ontwerpers. Museumdirecteur Andreas Blühm kwam erover vertellen.
  • Marlies Rohmer, ook wel bekend als de baksteenkoningin, ontwierp veel kenmerkende gebouwen door ‘t hele land. Als één van de eerste architecten verwerkt ze ook ornamenten in haar creaties. Een enorme vernieuwing, zo legde ze uit in Villa VdB.
  • En op 19 januari 2012 overleed balletdanser en choreograaf Rudi van Dantzig. In de Villa schoof voormalig eerste solist van het Nederlands danstheater aan: Han Ebbelaar. Hij blikte terug op het leven van Van Dantzig.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

Geef een reactie